Erdoğan'ın Kurbanı'nı Kayaalp kesti

Erdoğan'ın Kurbanı'nı Kayaalp kesti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurbanı vekalet yoluyla binlerce kilometre uzakta Tanzanya'da milli güreşçimiz Rıza Kayaalp'in yardımıyla kesildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet Vakfına vekaletle bağışladığı Kurbanı Türkiye'ye 11 bin km uzaklıktaki Tanzanya'da kesildi. Mlli güreşçi Rıza Kayaalp'in de yer aldığı programda kesilen kurban Zanzibar'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Tanzanya'da Diyanet Vakfı gönüllüsü olarak bulunan Rıza Kayaalp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurbanını tek başına dışarı çıkarttı. Kesim alanına getirene kadar sıkı bir güç kullanmak zorunda kaldığı gözlerden kaçmadı.

Kayaalp'in görevi zordu. Türkiye'den verilen vekaletlerle kesilen kurbanlıkların kesimi, pay edilmesi ve dağıtımında gönüllü olarak çalıştı.

TDV Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e 3 adet kurban vekaleti verdiğini hatırlattı.

2_d-002.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurbanı tekbirlerle kesildi. Başrol yine Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp oldu

Kayaalp başka vatandaşların kurbanını kesmek için de gönüllü olarak çalıştı.

Rıza Kayaalp, Türk grekoromen güreşçimiz. Brezilya' nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

 

RIZA KAYAALP KURBANIN BAŞINDA

Milli güreşçi Rıza Kayaalp da Erdoğan'ın kurbanının kesildiği bölgede gönüllüydü. Erdoğan'ın kurbanı kesilirken ona büyük görev düştü. Kayaalp şunları söyledi: "Burada sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet Vakfına verdiği vekalet kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Milletimizin de bağışladığı vekalet kurbanları binlerce kilometre uzaklıktaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırarak birlikte bayram yapmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

 

Türk halkının gönül zenginliği ve yardımseverliğinin her bayramda bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Kayaalp, "İhtiyaç sahiplerine ulaşması için kurban vekaletlerini veren vatandaşlarımıza ve bu emanetleri dünyanın dört bir tarafına ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ederim." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.