İşte Son depremler!

İşte Son depremler!
Son depremler nerede meydana geldi. Ege'de art arda meydana gelen depremler korkuttu. Peki son depremler nerede oldu? Yaşanan depremlerde hasar meydana geldi mi? İşte detaylı bilgiler...

Ege’de meydana gelen son depremler korkuttu. Manisa ve çevresi Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğündeki depremle sallandı. AFAD, Merkezüssü Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 12.29 da 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini bildirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nün merkez üssünü Akhisar’ın Doğuca Mevkii olarak saptadığı deprem saat 11.26’da meydana geldi. Yerin 13.6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Manisa ve İzmir’de şiddetli olmak üzere geniş bir alanda hissedildi. İlk belirlemelere göre ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı depremin, merkez üssüne yakın yerleşim alanlarında hasara neden olmadığı öğrenildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Veri Merkezi, aynı depremin büyüklüğünü 4,6 olarak duyurdu. AFAD, depremin derinliğini ise 22,92 km olarak açıkladı. AFAD’ın 4.6 olarak açıkladığı depremin ardından merkez üssü Akhisar olan çok sayıda depremin daha olduğu öğrenildi.

DEPREM-AKHİSAR-İÇ
ZARARA YOL AÇMADI

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde 5 büyüklüğünde depremin merkez üssünün Doğuca Mahallesi olduğu açıklandı. Depremin can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi. 5 saniye süren deprem halkta herhangi bir tedirginlik de yaratmadı. Sokakların boş olduğu görüldü. Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, “Herhangi bir hasar tespit edilmedi. Hayat normal bir şekilde seyrine devam ediyor. Depremin kısa sürmesi bunda etkili oldu” dedi. Bir kent sakini ise “Birden bir ses duyar gibi olduk. Sallandı. Hemen sokağa çıktık. Çok kısa sürdü” dedi.

YÜZEYE YAKIN OLDUĞU İÇİN ÇOK HİSSEDİLDİ

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Zafer Akçığ, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nün merkez üssünü Akhisar'ın Doğuca Mevkii olarak saptadığı, saat 11.26’da, yerin 6.5 kilometre derinliğinde meydana gelen 5 büyüklüğnüdeki depremin yüzüye çok yakın olduğu için çok hissedildiğini söyledi. Prof. Dr. Akçığ, Manisa Akhisar’da aktif faylar olduğunu belirterek, 22 kilometre derinlikte oluşan 5 büyüklüğündeki depremin daha çok hissedildiğini belirterek, “Ben İzmir Bostanlı’da yaşıyorum evde çok hissettim. Çünkü çok derinde değil yüzeye yakın. 5 de orta büyüklükte bir deprem. Akhisar’da aktif faylar var. Bunlar olağan depremler. Panik yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.