PKK'ya tepki büyüyor

PKK'ya tepki büyüyor
Hain bölücü terör örgütü PKK ,sivil ayrımı yapmaksızın hain terör saldırılarına devam ederken, vatandaşın da teröre karşı olan öfkesi büyüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ'ın dün sarfettiği ''Onların da bayramının tadı tuzu kaçacak'' cümlesinin ardından bugün Van'da terör örgütü PKK tarafındanbombalı saldırı yapıldı. Bayramın ilk günü demeden Van'da bomba patlatan ve onlarca vatandaşı yaralayan terör örgütüneyse tepkiler büyüyor.

Terör örgütü PKK, bu sabah AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla saldırı yaptı. Saldırıda 2 polis ve 46 sivil olmak üzere 48 kişi yaralandı.

'NE YAPACAĞIMI BİLEMİYORUM'

Patlamanın meydana geldiği bölgede iş yeri bulunan bir vatandaş, terör saldırısında iş yerlerinin kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Bayramın birinci gününde kötü bir manzarayla karşılaştıklarını ifade eden vatandaş, yaşanan terör saldırısını kınadı ve şunları söyledi:

"Sabah patlama sesinin hemen ardından çarşıya geldim. Geçimimi sağladığım iş yerime bakmak istedim ama çok kötü bir tabloyla karşılaştım. İş yerimdeki bütün malzemeler kullanılamaz hale gelmiş. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bu manzara karşısında söylenecek bir şey yok. Allah bunu kabul etmesin. Allah'a çok şükür ki ölen yok. Yaralılarımızın bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz."

'BUNU YAPANLAR İNSAN DEĞİL'

Bir başka esnaf da olayın yaşandığı saatte açık olan iş yerinde çalışan bir personelinin de yaralandığını ifade etti.

Bayramda yaşananların kabul edilemez olduğunu kaydeden kişi, "Bunu yapanlar insan değil. Böyle bir günde yapılanlar insanlığa sığmaz. Allah bunların belalarını versin. İş yerimizde zararımız çok, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu milleti mağdur ettiler." diye konuştu.

KARDEŞİ YARALANDI

Vatandaşlardan E.K. ise patlamanın yaşandığı bölgede kardeşinin iş yerinin bulunduğunu belirterek, yaşanan terör saldırısında iş yerinde kardeşinin de yaralandığını söyledi.

Yaşananların vahim olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Patlama anında kardeşim markette işlerini yapıyordu. Bir anda çok büyük bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle kardeşim yaralandı ve şoke oldu. Kardeşim şu an hastanede tedavi görüyor. İş yerinde de maddi hasar çok fazla. Yaşananlar bizleri çok üzüyor."

'BU ŞEREFSİZLİK YAPILMAZ'

Kentte taksicilik yapan R.Y., terör saldırısı kınarken "Bayram günü bu zalimlik, şerefsizlik yapılmaz, kınıyorum. Ben de bir Kürt evladıyım, böyle Kürtlük olmaz. " ifadelerini kullandı.

'ONLAR DÜŞMANIMIZDIR'

Vatandaş M.S. ise terörün kökünün kazınacağını, millete zarar verenlerin kaşısında olduklarını söyleyerek, ''Onlar düşmanımızdır. Terörün kökü kazınacak. Kimseden korkmuyoruz." diye konuştu.

'NE BAYRAMA NE DİNE SAYGI KALDI'

Almanya'dan Kurban Bayramı için gelen gurbetçi N.Y., Van'daki terör saldırısında yaralananlara acil şifalar diledi.

Yıldırım, "Bayram gününde bile rahat durdukları yok. Artık ne bayrama, ne dine saygı kaldı. Böyle bir günde olmaması gerekiyor. Şiddetle kınıyorum. İnşaallah, ölü olmaz." ifadelerini kullandı.

'BÖYLE ADİLİK OLMAZ'

Vatandaşlardan Ş.Ö. de terörü lanetlediğini vurgulayarak, saldırıda yaralanlara acil şifa, ailelerine de sabır diledi.

Özgür, kelimenin bittiği yerde olduklarına işaret ederek, "Bayram günü böyle bir şerefsizlik, adilik olmaz. Allah yaralıların yardımcısı olsun." sözlerine yer verdi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ NE DEMİŞTİ?

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ ise, dün Gaziantep'de yaptığı konuşmada, "Bu acıyı yaşatanlardan hesap sormaya söz verdik. Yitirdiğimiz bütün canlarımızın, barış ve demokrasi şehitlerinin ve burada aramızdan aldıkları canlarımızın, kardeşlerimizin hesabını mutlaka soracağız. Halkımıza ve bizlere düğünleri, bayramları zehir edenler çok iyi bilsinler ki onların da bayramlarının, düğünlerinin tadı tuzu kaçacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.