10 bin kişi kuyruk oluşturdu

10 bin kişi kuyruk oluşturdu
Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesinde yapılan geleneksel bayramlaşma töreni tüm belde halkını bir araya getirdi.

 Belde mezarlığında yapılan ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bayramlaşma esnasında uzun kuyruklar oluştu.

Küplü beldesinde doksan yıldır devam eden geleneksel bayramlaşma töreni, beldenin gencinden yaşlısına tüm erkeklerinin katılımıyla yapıldı. Belde mezarlığında yapılan duaların ardından Küplü'nün hacıları ve en yaşlılarının sıraya girmesiyle başlayan bayramlaşma töreni sırasında uzun kuyruklar oluştu.

Kılınan bayram namazının ardından herkes birbiriyle bayramlaşarak, yaşadıkları bayram sevincini paylaştı. Küplü'de yapılan bayramlaşma törenlerinin yaklaşık doksan yıldır bu şekilde yapıldığını belirten 85 yaşındaki belde sakini Yusuf Öğ, "Biz Selanik'ten nüfus mübadelesiyle Küplü'ye geldik. Babamlar, Selanik'te de bu şekilde bayramlaşma yaparlarmış. Biz de bu geleneği devam ettiriyoruz. Ben çocukluğumdan beri buraya bayramlaşmaya gelirim. Bayram namazından sonra beldenin bütün erkekleri mezarlığa gelir, önce hayatını kaybeden yakınlarına dua ederler. Sonra da en yaşlılarının ve hacılarının sıraya geçmesiyle bayramlaşma başlar" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.