“Macaristan, AB’den çıkarılmalı”

“Macaristan, AB’den çıkarılmalı”
Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Macaristan'ın AB temel değerlerini ihlal ettiği ve sığınmacılara karşı sert önlemler aldığı gerekçesiyle AB üyeliğinin askıya alınması ya da AB'den çıkarılması gerektiğini savundu.

 

Alman Die Welt gazetesine açıklamalarda bulunan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Budapeşte hükümetinin AB değerlerini ihlal ettiğini ifade etti. AB'nin uygun olmayan davranışlara müsamaha göstermemesi gerektiğini bildiren Bakan Asselborn, "Bu tür temel değerleri ihlal eden devletler, geçici olarak birlikten çıkarılmalı ve gerekirse AB'den çıkarılmalı" dedi. Asselborn AB değerleri ve uyumun ancak bu şekilde korunabileceğini söyledi.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, "AB'nin temel değerlerine zarar verilmesini kabul edemeyiz. Macaristan gibi savaştan kaçan mültecileri engellemek için tel örgü çeken ya da basın özgürlüğü ve yargı bağımsızlığını ihlal edenler geçici ya da sürekli olarak AB'den çıkarılmalıdır" açıklamasını yaptı.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan mülteciler Macaristan üzerinden Avrupa ülkelerine geçmeye çalışması sığınmacı akınının yaşanmasına neden olmuştu. Macaristan ise, mülteci geçişlerini engellemesi için Sırbistan ve Hırvatistan sınırını kapatarak, sınıra 175 kilometre uzunluğunda dikenli tel çekmiş, sınıra polis ve askerlerden oluşan 10 bin güç yerleştirmişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.