Ahmet Arslan, Dünya Üçüncüsü oldu

Ahmet Arslan, Dünya Üçüncüsü oldu
Milli sporcu Ahmet Arslan, Bulgaristan'ın Sapareva Banya kentinde düzenlenen 32'nci Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda üçüncü oldu ve Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.

 

Dünya Dağ Koşusu Birliği tarafından düzenlenen ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) 2009 yılı itibariyle resmi şampiyona olarak kabul ettiği Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Red Bull sporcusu Ahmet Arslan, üçüncülüğü elde etti ve bronz madalyanın sahibi oldu. Yarışı ilk sırada bitiren Ugandalı Robert Chemonges'in diskalifiyesi sonrası 131 sporcu arasından podyuma çıkan Ahmet Arslan'ın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'nden Joseph Gray 1.02.12'lik derecesiyle altın, Meksikalı İsrael Morales ise 1.03.51 ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Ahmet Arslan, elde ettiği dereceyle de Avrupa kıtasından katılan sporcular arasında en iyi sonuca da imza attı.

Türkiye'nin dağ koşusunda dünya arenasına kazandırdığı en büyük yetenek olan Ahmet Arslan için 2016 yılı başarılarla geçmeye devam ediyor. Milli sporcu bu yıl Türkiye Şampiyonası'nda birincilik ederken, İtalya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da bronz madalya kazanmıştı. Ahmet Arslan ayrıca bu sezon katıldığı Red Bull 400'de de ikide iki yapmayı başardı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.