Beşiktaş Benfica maçı skor kaç kaç sona erdi?

Beşiktaş Benfica maçı skor kaç kaç sona erdi?
Beşiktaş Benfica maçı Skor kaç kaç? Taraftarlar büyük bir heyecanla Beşiktaş Benfica maçını bekliyor. Peki Beşiktaş Benfica maçı skor kaç kaç olur? İşte Beşiktaş Benfica maç detayları...

Benfica Beşiktaş maçı için artık saatler kaldı. Benfica Beşiktaş maçı ile bu akşam Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz heyecan seviyesi yüksek bir mücadeleye çıkıyor. Taraftarlar karşılaşmanın hangi kanalda saat kaçta oynanacağını ve maçın şifreli olup olmadığını merakla bekliyorlardı. Benfica Beşiktaş maçının canlı yayına bilgileri belli oldu. Peki Benfica Beşiktaş maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda, şifreli olarak mı yayınlanacak? İşte temsilcimizin Şampiyonlar Ligi'nde çıkacağı karşılaşma öncesi istatistikler

Beşiktaş 1-1 Benfica

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesine bu akşam Benfica maçıyla başlayacak. Siyah-beyazlı takım, geride kalan 184 maçta 68 galibiyet ve 79 mağlubiyet alırken, attığı 231 gole karşılık kalesinde 260 gol gördü. Avrupa kupalarında, dış sahada bugüne dek 92 maça çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 20 galibiyet, 17 beraberlik ve 55 yenilgi yaşadı. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında daha önce Portekiz takımlarıyla oynadığı 9 maçın 2'sini kazandı 

Beşiktaş, 6 sezon sonra Şampiyonlar Ligi'nde.. Avrupa'nın kulüpler düzeyinde en büyük futbol organizasyonunda daha önce 4 kez yer alan siyah-beyazlı takım; 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 15 yenilgi yaşadı. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi sezonunu, grupta 7 puan topladığı 2003-2004'te geçirdi 

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Portekiz'in Benfica takımıyla bu akşam deplasmanda yapacağı maçla Avrupa kupalarındaki 185. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 184 maçın 68'ini kazanıp, 37'sinde berabere kaldı, 79 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri 231 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 260 gol gördü.

BENFİCA BEŞİKTAŞ MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?
Benfica Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam akşam saat 21:45'te başlayacak. Mücadele TRT 1 ve Tivibu Spor kanallarından canlı olarak yayınlanacak. Estadio da Luz Stadı'nda oynacak Benfica Beşiktaş maçını Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek.

Benfica ve Beşiktaş ilk defa bir resmi maçta karşılaşacak. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne 2009/10'dan bu yana ilk, toplamda altıncı defa katılıyor. Siyah beyazlılar daha önce hiç gruplardan çıkamadı.. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 27 maçın 18'ini kaybetti. Siyah beyazlılar, deplasmanda oynadıkları 15 maçın 11'inden mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş, turnuvada oynadığı son 22 maçın 13'ünde de gol atamadı (%59). Benfica, Türk takımlarına karşı oynadığı altı iç saha maçının beşini kazandı: Tek yenilgisini 2008/09 UEFA Kupası'nda Galatasaray'dan almıştı. Benfica, Avrupa Kupası/Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan iki Portekiz takımından biri (Porto ile birlikte iki defa) Ancak Juventus'un ardından (6) en fazla final kaybeden takım da Benfica.

Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde 1992/93'ten bu yana çeyrek finalin ötesini göremedi. Benfica (12), Porto'nun ardından Şampiyonlar Ligi'ne en fazla katılan ikinci Portekiz takımı. Benfica, son 40 Şampiyonlar Ligi maçının sadece birinde ikiden fazla gol atabildi (Kasım 2013'te Anderlecht'e). Benfica'nın son beş grup maçının dördü 2-1 bitti (diğeri 2-2). Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla gol atan Yunan oyuncu olan Kostas Mitroglou, son beş sezonun her birinde gol kaydetmeyi başardı. Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 2011/12'de Trabzonspor'un başında Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşamış, gruplardaki ilk maçında Inter deplasmanından galibiyetle ayrılmıştı.

 


Benfica'dan Beşiktaş'a çift kartal jesti
Benfica, bu akşam Şampiyonlar Ligi’nde konuk edeceği Beşiktaş’ı en iyi şekilde ağırlamak istiyor. Siyah-Beyazlılar gibi “kartal” sembolünü kullanan Portekiz temsilcisi, karşılaşma öncesi jest yaparak statta iki “kartal” uçuracak.

Ve Beşiktaş yeniden Şampiyonlar Ligi sahnesinde... Uzun bir aradan sonra Devler Ligi’nde yer alacak olan SiyahBeyazlılar’ın serüveni bu akşam deplasmanda oynayacağı Benfica mücadelesi ile start alacak. Bir Avrupa kupasında ilk kez karşılaşacak olan iki takımın ortak özellikleri ön plana çıkarken, Portekiz temsilcisinin Beşiktaş’a bu akşam çok konuşulacak bir jest yapacağı öğrenildi. SiyahBeyazlılar gibi “kartal” sembolünü kullanan ve sahasında oynadığı her maç öncesi statta bir kartal uçuran Benfica Kulübü’nün, bu akşam Estadio da Luz Stadı’nda iki “kartal” birden uçuracağı öğrenildi. Bu çok özel jest iki takımın oynayacağı maça ayrı bir anlam katacak...

İKİ KULÜBÜN ARASI ÇOK İYİ

Özellikle transfer döneminde samimi ilişkiler kuran iki kulüp temsilcileri Talisca için günlerce görüşme yapmış ve en sonunda Brezilyalı oyuncu 2 yıllığına Beşiktaş’a kiralanmıştı. Benfica Asbaşkanı Rui Cunha, Anderson Talisca’nın kiralanması sürecinde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın kendilerini zorladığını belirterek, “Fikret Orman oldukça pazarlıkçı bir başkan. Anderson Talisca’yı bizden 2 yıllığına oldukça düşük bir bedele kiralamayı başardı. Yıllardır Porto’yla mücadele halindeyiz. Böyle bir başkanımız olursa ezeli rekabette kesinlikle rakibimizin önüne geçeriz. Eğer Beşiktaş’tan ayrılırsa gelsin. Luis Filipe Vieira’nın yerine onu Benfica için düşünebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

BENFİCA İLE İLK MAÇ
Siyah-beyazlı takım, bu akşamki karşılaşmayla Benfica ile ilk kez Avrupa kupasında karşı karşıya gelecek. Beşiktaş gibi "kartal" sembolünü kullanan ve her maçta buna yönelik organizasyonlar yapan Benfica Kulübünün, bu akşamki karşılaşma için jest yaparak iki "kartal" uçuracağı belirtildi. 


RAKİPTE FORMDA
Beşiktaş'ın bu akşamki rakibi Benfica da şu ana dek formda bir görüntü ortaya koydu. Portekiz Premier Lig'de 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 10 puan toplayan Benfica, 3. sırada bulunuyor. Bu arada B Grubu'nun diğer maçında Dinamo Kiev ile Napoli, Ukrayna'da karşılaşacak.

Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 17 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 16 kez de UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde temsil etti. Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki performansı şöyle: 

PORTEKİZ TAKIMLARIYLA 9. MAÇ
Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında daha önce Portekiz ekipleriyle 9 karşılaşma oynadı.Bu ülke takımlarıyla oynadığı maçların, 2'isini kazanan siyah-beyazlı ekip, 5'ini kaybetti, 2'sinden ise beraberlikle ayrıldı.2005-2006 sezonunda UEFA Kupası grup maçında bir Portekiz takımıyla eşleşen Beşiktaş, deplasmanda oynadığı maçta Vitoria Guimaraes'i 3-1 yendi.UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2007-2008 sezonunda Porto ile aynı grupta yer alan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nda 1-0, deplasmanda ise 2-0 mağlup oldu. 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarında bir kez daha Porto'yla eşleşen Beşiktaş, İstanbul'da 3-1 mağlup olup, deplasmanda ise 1-1 berabere kaldı. 

UEFA Avrupa Ligi'nde 2011-2012 sezonunda Braga ile 3. turda eşleşen Beşiktaş, deplasmandaki maçı 2-0 kazandı, İstanbul'daki karşılaşmayı ise 1-0 kaybetti. Siyah-beyazlı takım, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon ile aynı grupta yer aldı. İstanbul'da rakibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, deplasmandaki mücadeleden 3-1 mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş, bu ülke takımlarından Benfica ile ilk kez karşı karşıya gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.