Figen Yüksekdağ Şırnak'a alınmadı!

Figen Yüksekdağ Şırnak'a alınmadı!
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle'nin çadırlara bayram ziyaretine güvenlik güçleri izin vermedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve partililerden oluşan heyet, bugün sabah saatlerindeŞırnak yakınlarındaki, çatışmalardan kaçan vatandaşların yaşadığı çadırlara bayram ziyaretinde bulunmak istedi.

Ancak bu ziyaret Şırnak'a 10 kilometre kala İkizce Tugay Komutanlığı önünde son buldu.  HDP ve DTK'lıların bulunduğu konvoyun önü, güvenlik güçleri tarafından kesildi.  HDP ve DTK konvoyundakiler, araçlarla olmasa da yaya olarak çadırların bulunduğu bulunduğu bölgeye gitmek istediklerini bildirdi.

ZAMAN ZAMAN TARTIŞTILAR

Ancak güvenlik gerekçesiyle buna da izin vermedi. Burada yaklaşık 3 saat bekletilen HDP ve DTK'lılar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Güvenlik güçleri, Valiliğin emri nedeniyle hiç kimseye izin verilmeyeceğini söyledi.

Yaşanan gerilim sonrası HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Halkımızın yaşam alanlarında yolumuz kesildi. Hiçbir hakka, hiçbir meşhuriyete, hukuka dayanmadan yolumuz kesildi ve Şırnak'ta evleri yıkılıp çadır kentlerde yaşamak zorunda kalan halkımızla bayramlaşmamız engelleniyor.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.