Bakan'dan sert terör mesajı!

Bakan'dan sert terör mesajı!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'deki Cedidiye Camisi önündeki çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, bayramlaştı.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın birinci günü Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

"HÜKÜMETİMİZ KESİN KARARLI"

"Suriye'de bile Amerika ve Rusya anlaştı, ateşkes ilan ettiler." diyen Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü bayram, bayramda kurşun sıkılmaz, bayramda bomba atılmaz, bayram yani. Bir bayram sabahı Van'da sivillere karşı böyle hunharca bir hareketin gerçekleştirilmiş olması terörün hangi boyutlarda olduğunu göstermesi bakımından dehşet verici. Dolayısıyla durumun vahameti korkunçluğu ortada. Fakat 65. hükümetin en önem verdiği konulardan birisi de başından beri Türkiye'de terörün kökünün kazınması, bitirilmesidir. Bu her türlü terör, FETÖcü terör, PKK'lı terör, DHKP-C'li terör. Hükümetimiz bunda kesin kararlı. İnşallah yeni içişleri bakanımız büyük bir gayretle çalışıyor. Terörün her türlüsünün Türkiye'de kökünü kazıyacağız."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DÜZCE ZİYARETİ

Gazetecilerin önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Düzce'ye gerçekleştirdiği özel ziyareti hatırlatması üzerine Bakan Özlü, şunları söyledi:

"Özel bir ziyaretti. Sayın Cumhurbaşkanımızın özel bir firmanın daveti üzerine gerçekleştirdiği bir ziyaretti. Ben de o gün Düzce'deydim. Kendisini karşıladım. Yaklaşık 5 saate yakın bir görüşme oldu. Bu görüşme sırasında söz konusu özel sektöre ait firmanın yetenekleri ve kabiliyetleri sunumu oldu. Bu şirketimizin Milli Piyade Tüfeği projesinde görev alması söz konusu, o değerlendirildi. Ziyarette, Savunma Bakanımız, Savunma Sanayi Müsteşarımız ve ben vardım. Sayın Cumhurbaşkanımız fabrikayı gezdiler, dolaştılar. Kendilerine detaylı bir sunum yapıldı. İyi bir toplantı oldu. Bahsi geçen tesisin savunma sektöründe daha fazla görev alması söz konusu. Düzce'nin, ülkenin milli projelerinden birisinde görev alması söz konusu."

DÜZCE'YE BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ KURULACAK

Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından toplam 26 adet kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezleri'nden birinin Düzce'ye kurulacağı müjdesini veren Özlü, "Batı Karadeniz bölgesi için Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni Düzce'ye kuracağız. Bunun için belediye, üniversite, teknopark ve il özel idaresi müştereken bir çalışma yürütüp önce yer tespiti yapacağız. Masraflarını TÜBİTAK'tan karşılayacağız. Düzce, Türkiye'deki 26 merkezden birine sahip olacak." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.