Bahçeli'den ABD Büyükelçiliğine sert tepki

Bahçeli'den ABD Büyükelçiliğine sert tepki
Belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili ABD Büyükelçiliğinin açıklamasına tepki gösteren Devlet Bahçeli, "Türkiye ABD'nin 53. eyaleti değildir" dedi

 

 

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD Büyükelçiliğinin 28 belediyeye yapılan görevlendirmeye ilişkin açıklamasını değerlendirerek, "Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor, Türkiye'ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD'nin 53. eyaleti değildir. Türkiye bağımsız, milli ve gururlu bir devlettir." dedi.

ABD Büyükelçiliğinin açıklaması

28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından, "Türkiye'nin Güneydoğu'sunda bugün gerçekleşen olaylarla ilgili açıklama" adıyla Türkçe ve İngilizce bir not paylaşılmıştı.

Açıklamada şöyle denilmişti:

"Hükümetin bazı seçilmiş yerel yetkilileri terörizmi destekledikleri iddiasıyla görevden alma ve yerlerine kayyum atama kararını takiben Türkiye'nin Güneydoğu'sundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri terörizmi lanetlemekte ve Türkiye'nin kendisini savunma hakkını desteklemektedir. Türk mercileri bazı yerel yetkililerin terörist gruplara katıldığı veya maddi destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, hukuki süreç ve Türk Anayasası'nda saklı olduğu şekilde barışçıl politik ifade hakkını da içermek üzere, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz.

Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum