Bakan Soylu net konuştu: Bir bir kapatacağız!

Bakan Soylu net konuştu: Bir bir kapatacağız!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da bayramlaşma programında önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, Trabzon'daki bayramlaşma programında yaptığı açıkamada terör örgütlerine ilişkin yürütülen mücadelede kararlılık mesajı verdi. Soylu, kayyum atamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Milletimizin temiz oyuyla teröre destek kabul edilemez. Teröre destek sağladığını tespit ettiğimiz kurumları bir bir kapatacağız" dedi.

Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bugüne kadar çok mücadele verildi. Açık konuşuyorum ki acımasız olacağız. İnanıyorum ki Türkiye terörle mücadelede başarılı olacak.

Van'daki saldırı

Yaralıların büyük bölümünü taburcu ettik.

Gittiğimiz, ziyaret ettiğimiz her yerde çok büyük bir destek görüyoruz, bu desteği iyi yönetmeliyiz. Fitne olacak, fesat olacak, bunlara karşı dikkatli olmak zorundayız.

Kayyum atamaları

Özellikle belediyeler üzerinden gerçekleştirilen olaylar kabul edilebilecek cinsten değildir. Evet, demokrasi ve hukukun üstünde olan her şey bizim için çok önemlidir. Ama milletimizin temiz oylarla teröre destek veriliyorsa, bu kabul edilemez. Vatandaşımıza, terör örgütü üzerinden oluşturulan hiçbir baskı, legal ya da illegal bunların üstüne gideceğiz. Tespitlerimiz var, bu tespitlerimizi yakında ortaya koyacağı

Güvenlik güçlerimiz çok önemli başarıların altına imza atıyorlar.

Aziz milletimiz rahat olsun, sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu kararlılık, Türkiye'de demokrasiyi en üst düzeye taşıyacaktır.

ABD Büyükelçisi'nin açıklamaları

Tabii ki üzüldüğümüz şeyler oluyor. Müttefik olarak nitelendirdiğimiz ülkelerin büyükelçileri, hoş olmayan açıklamalar yapıyorlar. Sanki kaşır gibi, meseleleri tahlil eder gibi ve yön verir gibi konuşmaları bizi üzmüştür. Onlara esas cevabı bu millet vermektedir. Ama yine de bu büyükelçiye gerekli uyarıyı yapmak o ülkenin kendi meselesidir, bunu onlardan bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.