İlber Ortaylı:Sen kim oluyorsun?

İlber Ortaylı:Sen kim oluyorsun?
Tarihçi İlber Ortaylı, "Türkiye'yi cahiller yönetiyor" manşetiyle yayınlanan Cumhuriyet gazetesi röportajına yönelik tepkisini sürdürdü.

Röportajın ses kaydının yayınlanmasını eleştiren Ortaylı, "Yani ses kaydını yayınlamak çok ayıp bir şey bunu polis bile yapmaz sen kim oluyorsun" ifadelerini kullandı.

İlber Ortaylı, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan "Türkiye'yi cahiller yönetiyor" başlıklı röportajını Hürriyet gazetesindeki köşesinde yalanlamış, "Türkiye'yi cahiller yönetiyor" ifadesini kullanmadığını söylemişti.

Bu açıklamanın ardından gazete tarafından Ortaylı'nın ses kayıtları yayınlanmış, yalanladığı ifadeleri kullandığı görülmüştü.

Odatv'de yer alan habere göre, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına katılan Ortaylı, gazetenin yazı işlerine ve röportajı yapan muhabire yüklendi.

"Kızın biri geliyor soru soruyor. Türkiye'yi cahiller mi yönetiyor diye. Belli ki kızın zaten bildiği bir şey yok, kusura bakmasın. Beni okumamış benimle röportaja geliyor güya, bilmiyor okumak zorunda değil yoksa. Soruyu soruyor, benim cevabım çok açık. Alim olmaları gerekmiyor her yerde devlet adamları çok mu alim. Hatta aslımızın adamları içinde bilgi bakımından falan ortaya yakın insanlar girer. Soru o soruyu nereden edinmiş benim hakkımdaki capslerden" diyen Ortaylı, ses kaydının yayınlanmasına "Soruyu neden başlık atıyorsunuz dedim. O küçük kıza akıl verdiler herhalde internette ses kaydını yayınlıyor. Yani ses kaydını yayınlamak çok ayıp bir şey bunu polis bile yapmaz sen kim oluyorsun. İnsan gittiği evde konuşmaları yayınlamaz" sözleriyle tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum