Satılmayan kurbanlıkların durumu belli oldu

Satılmayan kurbanlıkların durumu belli oldu
Et ve Süt Kurumu, satılmayan kurbanlıkları almak için devreye girdi.

Uzak yerlerden büyük şehirlere kurbanlık satmaya gelen hayvan yetiştiricileri için satamadıkları hayvanları geri götürmek oldukça maliyetli bir iş. Bunun için birçok yetiştirici, bayramdan sonra hayvanları değerinden düşük fiyatlara et ürünleri üreticilerine satmak zorunda kalıyordu. Ancak bu yıl Et ve Süt Kurumu devreye girdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kurban pazarlarında üreticilerin elinde kalan hayvanların, Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla yarından itibaren alınmaya başlanacağını bildirdi.

ESK HAYVAN ALIM FİYATLARI

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı için hazırlık yapan hayvan üreticilerinin mağdur olmalarına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Kurban pazarlarında üreticilerin elinde kalan hayvanların ESK aracılığıyla yarından itibaren alınmaya başlanacağını ifade eden Çelik, "ESK, 320-399 kilogram arası birinci kalite canlı tosunu 13 liradan, 399 kilogram üzeri birinci kalite canlı tosunu ise 13,5 liradan alacak. Kurum, küçükbaş kurbanlıkları da alacak. Toklunun canlı kilogram fiyatı 10,5 lira, koyununki ise 9,5 lira olacak. Elde kalan kurbanlıklarını ESK'ya vermek isteyen üreticilerin yarından itibaren hayvanlarını ESK kombinalarına götürmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.