TFF'de Ceferin mutluluğu! "Türk futbolu kazanacak"

TFF'de Ceferin mutluluğu! "Türk futbolu kazanacak"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, UEFA başkanlığına seçilen Aleksander Ceferin hakkında konuştu.

Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın Türkiye ve tüm Avrupa futbolu için hayırlı olmasını diledi.

TFF'nin başından beri Ceferin'i desteklediğini anımsatan Yardımcı, "İlk günden beri desteklediğimiz kişinin seçilmesi, TFF için çok önemli. Ne kadar doğru bir karar aldığımızın göstergesi." şeklinde konuştu.

Servet Yardımcı, UEFA'da artık şartların değişmeye başladığına dikkati çekerek, "Bundan önceki yönetimler, daha farklı ülkeler tarafından yapılmaktaydı. Şimdi o dengeler, bizlerin tarafına kaymış oldu. TFF için çok doğru ve olumlu bir gelişme oldu. Türk futbolu kazanacaktır. Tabi Avrupa'yla beraber." ifadelerini kullandı.Ceferin'in seçilmesinin Türk futboluna önemli katkıları olacağını belirten Yardımcı, şunları söyledi:
"UEFA'da daha fazla Türk ismi göreceğiz. İlk etapta profesyonellerimizi yerleştirmeye çalışacağız. Önemli pozisyonlarda ülkemizden insanlar olacak. Bunun için daha yakın temasta olacağız. Ceferin, bir telefonun ucunda olacak. Şahsi dostluğumuz var. Bunun da faydasını ileride göreceğiz."

UEFA İcra Kurulu adaylığına ilişkin doğru yolda olduğunu belirten Yardımcı, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 5 Nisan'da gerçekleştirilecek seçim için aday olacağını anımsatarak, "Geçen seçimden daha fazla oy alacağıma inanıyorum. İyi gözüküyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yaşanan kötü dönemin geride kaldığına değinen TFF 1. Başkan Vekili, "UEFA'da yeni ve temiz bir sayfa açıldı. Daha şeffaf, daha katılımcı bir ortam olacak. Ceferin, ekip çalışmasına inandığını söylüyor. Umarım bizler de ileride onun ekibinde olup, katkıda bulunuruz." diye konuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2018-2019 sezonundan itibaren dört ülkeden (Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya) dörder takımın direkt katılması kararına ilişkin ise Yardımcı, "Bugün yapılacak toplantıda, tüm federasyonların katılımıyla bu konu bütün artıları ve eksileriyle tartışmaya açılacak. Artık karar verildi ama sonrasında değişimler muhakkak olacaktır. UEFA'ya yeni bir dinamizm gelmiş durumda." şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.