'Diğer oyuncuların hoşuna gitmeyen bir karar'

'Diğer oyuncuların hoşuna gitmeyen bir karar'
UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Ukrayna'nın Zorya takımıyla karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat konuştu.

İşte Dick Advocaat'ın açıklamaları;

"YARIN İÇİN BAZI KARARLAR..."

Oynamayan bir oyuncu için popüler olmayan, şık olmayan kararlardır. Yarın da böyle bir karar almış olabilirim. Aslında her hafta biz popüler olmayan kararlar alıyoruz. Oynamayan her oyuncu bu kararlar böyle. 24 kişilik bir kadromuz var ve ancak 11 kişi oynayabiliyor. Biz buraya 4 hafta önce geldik. Bu 4 hafta içerisinde çok sayıda maç oynamak zorunda kaldık. Oyun stilimiz hazırlamak yerine takımı maçlara hazırlamak zorunda kaldık. Takımımız daha iyi yapması gerektiğini biliyor. Oyuncularımız bunu anlarsa bir sorun olacağını düşünmüyorum. Burada biraz da zaman problemi var.

"KOLAY TAKIM DİYEMEYİZ"

Kimse bilemez grubun aynı takımı olduklarını. Bunu maçtan sonra söyleyebiliriz. Maçtan önce kolay takım yakıştırması yapamayız. Ligde iyi olan bir takımla oynayacağız. Avrupa Ligi'nde olmaları onların iyi olduğunu gösteriyor. İyi olmasalar, Avrupa'da olamazlardı. 

"TEDAVİMİZ BELLİ"

Tedavimiz belli aslında. Oyunculara güven vermek durumundayız. İyi bir kadromuz var. Kaliteyi ve bireysel yyetenekleri sahaya yansıtmak zorundayız. Maçlarda 1.5 saatimiz var ve golü atmak zorundayıaz. Daha önce yaptığımız gibi saçma hatalar yapmamalıyız ve golü yememeliyiz. Fiziğimiz zaten günden güne daha iyiye gidecektir.

"İLK DEFA BAŞIMA GELMİYOR"

Geldiğimiz günden beri düşüncemiz aynı. Şampiyon olmak için buraya geldik. İlk 2 maçtan sonra düşüncemiz değişmedi. Çok kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Bursaspor maçında şanssız bir gol yedik. Sonrasında pozisyonları değerlendiremedik. Kariyerimde ilk defa başıma gelen bir durum değil. Sezona kötü başlamak. Fenerbahçe'de ilk defa oluyor. Her şeyi çok kötü görmemeliyiz. Ben olumsuz düşünen bir insan değilim. 

"KALİTEYLE ALAKASI YOK"

Geçtiğimiz pazar günü çok üzücü bir skor aldık. Bu skordan sonra oyuncularımla toplantı yapmamız gerektiğini düşündüm. Çok basit bir gol yedik. Sonrasında pozisyonlara girdik ve gole çeviremedik. Bunun kaliteyle alakası yok. Zamanı gelecek ve pozisyonlar gol olacak. Sahamızda her takımı yenebileceğimizi düşünüyorum. Neden golü yedikten sonra doğru oyuna başladık bunu merak ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.