2016 KYK burs başvuruları başladı mı?

2016 KYK burs başvuruları başladı mı?
Kyk burs başvuruları ne zaman başlayacak merak konusu. KYK yurt başvuruları sona erdi. Yerleştirmeler yapıldı ve ardından yedek yerleştirme tarihleri açıklandı. İşte KYK başvuruları ile ilgili detaylar...

9, 17, 22 Eylül’de yapılacak yedek yerleştirmeler devam ediyor. Öğrencilerin artık merakla beklediği KYK burs başvuruları. KYK burs başvuruları için gerekli açıklama T.C Sağlık Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi internet sayfasından yapılacaktır.

Devlet tarafından aylık 400 TL verilen KYK Bursları, öğrenciler için önemli. KYK bursları öğrenciye karşılıksız olarak verilmektedir. Ziraat Bankası aracılığıyla öğrencinin hesabına her ay 400 TL yatırılır. Burstan yararlanmak için öğrencilerin başvuru yapması gerekiyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun KYK burs başvurularıyla ilgili henüz bir açıklaması bulunmuyor. Açıklamanın önümüzdeki günlerde Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi internet sayfasından yapılması bekleniyor. KYK yurt başvurusu yapmak isteyen adaylar KYK resmi internet sayfasında bulunan duyuruları kontrol etmelidir

KYK burs başvuruları yapıldığı zaman, burs başvuruları KYK internet sitesinden yapılacak. Bursa hak kazanıldığı takdirde öğrencinin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Hususlara uyulmadığı zaman burs otomatik olarak kesilmektedir. Bursların kesilme nedenleri; öğrencinin bulunduğu eğitim programında başarısız olması, öğretim gördüğü kurumdan disiplin cezası alması veya uzaklaştırılması, üniversite kaydını sildirme veya dondurma, öğretim gördüğü kurumun kapatılması, KYK yurtlarından çıkarılma cezası alması bursunun da kesilmesine sebep, kesin hüküm ile mahkum olması. Bu nedenlerden herhangi birisini yapan öğrencinin KYK bursu kesilmektedir.
 
KYK burs başvurusu yaparken öğrencinin sunduğu belge veya durumuyla ilgili kişisel bilgilerin, burs bağlandıktan sonra yapılan araştırmalar ile asılsız çıkması durumunda verilen burs kesilir. O güne kadar almış olduğu burslar kredi borcuna çevrilir ve öğrenci bu borçlardan sorumlu tutulur. Bu yüzden KYK burs başvurusu yaparken öğrencilerin sistemde bulunan bilgileri doğru bir şekilde doldurması gerekmektedir. Bursa hak kazandıktan sonra da yapılan incelemeler ile sunulan kişisel bilgilerin doğruluğu ölçülüyor.
 
KYK burslarından yararlanabilecek öğrenciler; Amatör Milli sporcu olup, bunu belge ile kanıtlayan öğrenciler KYK burslarından direk olarak yararlanabilirler. Bulundukları eğitim kurumunda yüksek lisans yapan öğrenciler, iki yıllık üniversiteden dikey geçiş sınavı ile başka bir üniversitede eğitime başlayan öğrenciler, şehit veya asker çocukları anne ve babası ölü olan açık öğretim öğrencileri son olarak lisans ve ön lisans öğrencileri KYK burslarından yararlanabileceklerdir.
 
KYK burslarından, KYK burs başvurusu sırasında gerçeğe aykırı bilgilendirme yapan öğrenciler, polis akademisi ve askeri okul öğrencileri, okuduğu kurumda artık yıl okuyan öğrenciler ve yabancı öğrenciler yararlanamayacaklardır.
 
Verilen bu bilgilerin ardından dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Yukarıda söylendiği gibi öğrencilerin KYK burs başvuru tarihlerini KYK resmi internet sayfası üzerinden düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir. Başvuru tarihini kaçırdıkları takdirde KYK burslarından yararlanamazlar. Önemli olan bir diğer nokta, bursa hak kazanmak adına başvuru sırasında istenen bilgilerin eksik veya gerçeğe aykırı olması sakıncalıdır. Gerçeğe aykırı bilgilendirmelerde gözden kaçmış kabul edilen başvurular olabilir. Fakat incelemeler burslar verildikten sonra da devam ettiği için mutlaka gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler tespit ediliyor ve aldıkları burslar borca çevriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.