81 ilde trafik kazalarının önüne geçilmesi için harekete geçildi

81 ilde trafik kazalarının önüne geçilmesi için harekete geçildi
İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı tatili dönüşünde trafik kazalarının önüne geçilmesi için seferberlik başlattı.

İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı tatilinde  trafik kazalarının önüne geçilmesine yönelik başlattığı çalışmayı dönüş yolunda  da sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı tatilinden dönüşlerin başlamasının  ardından trafik kazalarının önüne geçilmesine yönelik yoğun çalışma başlattı.  Bakanlıkça yürütülen çalışmalarla trafik kuralları konusunda vatandaşların  bilinçlendirilmesi, dönüş yollarındaki sürücülerin kurallara daha fazla riayet  etmelerinin sağlanması amaçlanıyor. İçişleri Bakanlığının çalışmasına Diyanet İşleri Başkanlığı da destek  veriyor.

CUMA HUTBESİNDE TRAFİK UYARISI

Bu kapsamda cuma hutbesinde trafik kurallarına uyulmasının önemine  değinilecek, cemaate "Trafik kurallarına uyun, dikkatli olun" uyarısında  bulunulacak.  Çalışmada özellikle küçük kentlerden yola çıkacak vatandaşlar da  düşünüldü. Bakanlıkça valilik ve belediye başkanlıklarına, hoparlörlerden trafik  kurallarına uyulmasının önemine ilişkin anons ve uyarıların yapılması talimatı  verildi. Dönüş trafiği nedeniyle karayollarında yaşanacak yoğunluğa yönelik  tedbirlere ilişkin de talimat verildi. Bu kapsamda çalışmaları bayram tatili  öncesinde başlatan polis ekipleri, karayollarındaki kontrol ve denetimlerini  dönüş yolunda da sürdürecek.

 SOSYAL MEDYADAN UYARI 

Bakanlık, başta sürücüler olmak üzere halkın trafik kuralları  konusunda daha fazla bilinçlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden de duyurular  yaptı. Kurban Bayramı öncesinde bakanlık tarafından hazırlanan ve sosyal  paylaşım sitesi Twitter'dan, "SağSalimKucaklaşalım" etiketiyle yapılan  paylaşımlara başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım  olmak üzere bakanlar ve sanatçılardan da yoğun destek gelmiş ve vatandaşlardan  trafik kurallarına uymaları istenmişti.  İçişleri Bakanlığı, bu kez de dönüş yolundaki sürücülerin  farkındalığını artırmak ve vatandaşların evlerine, sevdiklerine sağ salim  ulaşmalarını sağlamak amacıyla "SağSalimDönelim" etiketiyle, sosyal medya  üzerinden de çalışma yürütecek.

ACI BİLANÇO: 54 ÖLÜ, 257 YARALI

Kurban Bayramı tatilinin 6. gününde, yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında ölü sayısı 54'e, yaralı sayısı ise 257’ye yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.