ABD'den Esed rejimi ve Rusya'ya yardım tepkisi

ABD'den Esed rejimi ve Rusya'ya yardım tepkisi
ABD yönetimi, Suriye'de insani yardımlarının ulaştırılamamasından rejim ve Rusya'yı sorumlu tuttu.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, Suriye'de çatışmaların azaldığını ancak insani yardımlar konusunda aynı ilerlemenin görülmediğini söyledi.

"Bunun asıl görünen nedeni de Esed rejimi" diyen Earnest, Rusya'nın rejim üzerindeki etkisini kullanarak, insani yardımların ulaştırılmasını sağlaması gerektiğini ifade etti.

Earnest, "Yüz binlerce Suriyeli çaresiz durumda. Şu anda onların hayatlarını kurtaracak yardımı taşıyan tırlar sınırın yanlış tarafında bekliyor. Bu da doğrudan Esed rejiminin ve Moskova'da onu koruyanların sorumluluğu." ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook da insani yardımların ulaştırılmasında hayati önemi olan Kastillo yolunda bulunan rejim güçlerinin buradan çekildiklerine dair kendilerinde bilgi ya da istihbarat bulunmadığını söyledi.

Cook, rejim güçlerinin kuşatması altındaki Halep merkezinin dışarıyla bağlantısını sağlayan Kastillo yolunun açılarak insani yardımların ulaştırılmasının Suriye rejiminin yükümlülüğü olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum