FETÖ Hillary’ye para akıtmış

FETÖ Hillary’ye para akıtmış
FETÖ'cü Fevzi Öten'in ağabeyi Remzi Öten'in başkan adayı Hillary Clinton'a ciddi bağışta bulunduğu belirlendi.

ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtı atılım başlatılırken, gözler, FETÖ'nün Kongre'yi istediği doğrultuda yönlendirmek için adayların seçim kampanyalarına yaptığı bağışlara çevrildi. FETÖ'nün kongre adaylarını, hangi partiden olduğuna bakmaksızın desteklediği ortaya çıktı. Bağışlar, himmetlerin nelere harcandığını da ortaya koydu.

Kongre'deki Türkiye karşıtı oturuma başkanlık eden ve oturuma da FETÖ ile ilişkili olduğu iddia edilen eski emniyet amiri Ahmet Sait Yayla'yı konuşmacı yapan Cumhuriyetçi vekil Dana Rohrabacher'in seçimlerde FETÖ'nün ABD'deki önde gelen isimlerinden Fevzi Öten tarafından desteklendiği ortaya çıkmıştı. Fevzi Öten'in ağabeyi Remzi Öten'in de ABD'nin Demokrat Başkan Adayı Hillary Clinton'a fahiş bağışlarda bulunduğu ortaya çıktı. Bu arada Cumhuriyetçi vekil Rohrabacher'in CIA ajanı olduğu öğrenildi.

REMZİ ÖTEN TUSKON TEMSİLCİSİYDİ

Kamuya açık bağışlarda Clinton'un kampanyası için Sena Cases şirketi üzerinden 2 bin 695 dolar bağış yapan Remzi Öten'in, Clinton'un medya imajını düzeltmek için kurulan Correct The Record'a ise 100 bin dolar bağışta bulunduğu gözlendi.

Bir dönem FETÖ'nün işadamları derneği olan TUSKON'un temsilciliğini yapan Öten, 100 bin dolarlık bağışı ise Öten Inc. üzerinden yaptı. FETÖ'nün önde gelen isimlerinden Öten kardeşler, beş parasız kurdukları ve kılıf ürettikleri Sena Cases'ın bir anda çok karlı bir kuruluş haline geldiğini, verdikleri ropörtajlarda anlatmışlardı. Gerçeği yansıtmayan bu söylemin aksine, oluşan bu zenginliğin himmet kaynaklı olduğu belirtiliyor.

SÜPER SİYASİ EYLEM KOMİTESİ

Hillary Clinton hakkında çıkan menfi haberlerin etkisini hafifletmek üzere oluşturulan ve Correct The Record adıyla anılan oluşum, Amerika'da “Süper” siyasi eylem komitesi adında adayları koruma ve destekleme amaçlı kuruldu. Medyaya Hillary Clinton hakkında para karşılığı haberler yaptırdığı iddiasıyla ABD medyasından tepki gören kurumun Hillary Clinton'un rakibi hakkındaki haberlerin de medyaya servis edilmesinde rol aldığı öne sürülmüştü.

TROLLERİ BESLEDİLER

Eylül 2015'te Clinton'un rakibi Bernie Sanders, Hugo Chavez ve İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbin ile ilişkilendirilmişti. Bu kurumun Sanders destekçilerinin “yanlışlarını düzeltmek için” Sosyal medya trollerine 1 milyon dolar harcadığı gündeme gelmişti. Kurumun kurucusu, ünlü gazeteci yazar David Brock. 2008'de de Clinton'a seçimlerde destek çıkan Brock, Correct The Record'u ise, Clinton'un kendi medya gözleyicisi olmak amacıyla 2013'ün sonlarında kurdu. Correct The Record gibi kurumlar ABD'de büyük şirketlerden bağışlar topluyorlar. Adayların seçildikten sonra da kendilerini destekleyen firmaların çıkarlarını kongrede savundukları biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.