Rus liderden çarpıcı darbe açıklaması

Rus liderden çarpıcı darbe açıklaması
Liberal Demokrat Partisi Lideri Vladimir Jirinovski, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu: “ABD küstah bir darbeyle Erdoğan’ı devirmeye çalıştı." dedi.

 

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Rusya Liberal Demokrat Partisi Lideri Vladimir Jirinovski'den çarpıcı bir iddia geldi.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu ileri süren Jirinovski, “Amerikalılar bir kez daha Türkiye’yi kendi çizgisine çekmeye çalıştı” dedi.

TÜRKİYE'Yİ KENDİ ÇİZGİLERİNE ÇEKMEK İSTEDİLER

Jirinovski, Rusya ve Türkiye’nin Batı ile ilişkilerinde bazı zorluklar yaşadığını, Moskova-Ankara yakınlaşmasının iki ülkeyi daha güçlü hale getireceğini söyledi. Jirinovski, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu iddia ederek, “Amerikalılar bir kez daha Türkiye’yi kendi çizgisine çekmeye çalıştı” dedi.

KÜSTAH BİR GİRİŞİM, DAHA ÖNCEKİ 4 DARBE DE ÖYLEYDİ..

Rusya’nın darbe girişiminin ardından Türkiye’ye dayanışma dileklerini ilettiğini hatırlatan Jirinovski, “ABD küstah bir darbeyle Erdoğan’ı (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) devirmeye çalıştı. Daha önceki 4 darbe de böyle olmuştu. Ancak beşinci başarılı olamadı çünkü Erdoğan güçlü bir lider” ifadelerini kullandı.

Jirinovski, Rusya’nın dış politikada doğu-batı değil kuzey-güney çizgisine ağırlık vermesi gerektiğini ifade ederek, Rusya, Türkiye, İran, Suriye ve Irak’tan oluşacak beşli bir koalisyon kurulması teklifini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.