Galatasaray Çaykur Rizespor maçı saat kaçta

Galatasaray Çaykur Rizespor maçı saat kaçta
Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u konuk ediyor. Peki merakla beklenen Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı saat kaçta başlayacak?

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 3 haftada 7 puan toplayan Galatasaray ile 4 puanla 11. sırada yer alan Çaykur Rizespor TT Arena'da karşı karşıya gelecekler. Maç öncesi taraftarların büyük ilgi gösterdiği Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

 

Turkcell Süper Kupa maçında aldığı ceza nedeniyle Süper Lig'de sahasındaki sezonun ilk maçını seyircisiz oynayan ve sonraki iki haftada deplasmanda mücadele eden sarı-kırmızılı ekip, 120 gün sonra İstanbul'da taraftarının karşısına çıkacak.

Galatasaray, Türk Telekom Arenada seyircisi önünde son maçını geçen sezonun 34. haftasında oynamıştı. Sarı-kırmızılı takım, 19 Mayısta yapılan karşılaşmada Kayserisporu 6-0 mağlup etmişti.

GALATASARAY-ÇAYKUR RİZESPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, 17 Eylül Cumartesi  günü (bugün) saat 20.30'da TT Arena'da Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Tolga Özkalfa'nın yöneteceği karşılaşmanın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Baki Tuncay Akkın üstlenecek.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY: Fernando Muslera, Luis Cavanda, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan (De Jong), Bruma, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin, Eren Derdiyok

Ç.RİZESPOR: Abdoulaye Diallo, Orhan Ovacıklı, Ümit Kurt, Godfrey Oboabona, Dhurgham İsmail, Marwane Saadane, Davide Petrucci, Emrah Başsan, Recep Niyaz, Jakob Jantscher, Iyayi Atiemwen

SNEİJDER'İN "DALYA" HEYECANI

Galatasarayın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, Süper Ligde 100. maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Galatasarayın 2012-2013 sezonunun devre arasında İtalyanın Inter ekibinden transfer ettiği Hollandalı futbolcu, bugün Türk Telekom Arenada Çaykur Rizespor ile oynanacak maçta görev verilmesi durumunda "dalya" diyecek.
Yıldız futbolcu, 5. sezonunu geçirdiği sarı-kırmızılı takımda şu ana kadar 99 Süper Lig maçında sahaya çıktı.
Galatasaraydaki ilk sezonunda 12 lig maçında forma giyen 32 yaşındaki Sneijder, 2013-2014 sezonunda 28, 2014-2015 sezonunda 31, geçen sezon 25, bu sezon ise 3 karşılaşmada forma giydi.

Hollandalı futbolcu, Süper Lig dışında UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa maçlarında 47 kez sarı-kırmızılı formayı terletti.

LİGDE 30 GOL ATTI

Wesley Sneijder, Galatasaray kariyerinde skor anlamında başarılı bir performans ortaya koydu.

Hollandalı futbolcu, sarı-kırmızılı formayı giydiği 99 lig maçında 30 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

Galatasarayda ilk sezonunda ligin ikinci yarısında görev yapan ve 3 gol atan Sneijder, 2013-2014 sezonunda ise 12 kez topu filelere göndererek takımın en skorer oyuncularından biri oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte 2014-2015 sezonunda ise 10 golle yine skor yüküne büyük katkı sağlayan Hollandalı yıldız, geçen sezon ise 5 gol attı.

Tecrübeli futbolcu, bu sezon görev aldığı 3 lig maçında ise gol atma sevinci yaşayamadı.

Sneijder, görev aldığı 99 lig maçında hiç kırmızı kart görmezken, 22 kez sarı kartla uyarıldı.

TARAFTARLARDAN BÜYÜK İLGİ

Türk Telekom Arenada bu sezon takımlarını ilk kez izleme fırsatı bulacak Galatasaray taraftarları, Çaykur Rizespor maçı biletlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Sarı-kırmızılı kulüp bu sezon 17 bini aşkın kombine kart satışı yaparken, Çaykur Rizespor maçı için satılan bilet sayısı da 20 bine yaklaştı.

Galatasaraylı taraftarların, yeni transferlerle güçlenen ve ligin ilk üç haftasında 7 puan toplayan takımlarını desteklemek için stadı büyük oranda doldurması bekleniyor.

HEDEF GALİBİYET

Galatasaray, Süper Ligde Çaykur Rizespor ile yapacağı maçtan üç puanla ayrılarak, yoluna namağlup devam etmeyi hedefliyor.

Süper Ligin ilk haftasında sahasında Kardemir Karabüksporu 1-0 yenen sarı-kırmızılı takım, daha sonra deplasmanda çıktığı maçlarda Akhisar Belediyesporu 3-1 mağlup etti ve Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.
Ligde ilk üç haftada hanesine 7 puan yazdıran sarı-kırmızılı ekip, bugün Çaykur Rizesporu da yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmak istiyor.

Sarı-kırmızılı takımda tedavilerine devam edilen Lukas Podolski, Kolbeinn Sigthorsson ve Serdar Aziz, karşılaşmada forma giyemeyecek.

33.RANDEVU

Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde bugün 33. kez karşı karşıya gelecek. Rizespor'un, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi'ne ilk kez yükseldiği 1979-1980 sezonundan itibaren yapılan 32 lig maçından 22'sini Galatasaray, 5'ini Rizespor kazandı, taraflar 5 karşılaşmada da eşitliği bozamadı.

Sarı-kırmızılı ekibin 75 golüne, yeşil-mavililer 30 golle karşılık verebildi. Geçen sezonun ilk yarısında Rize'de yapılan maçı ev sahibi ekip, son anlarda attığı gollerle 4-3 kazandı, İstanbul'daki müsabaka ise 1-1 bitti.

GALATASARAY, 121 GÜN SONRA TARAFTARINA KAVUŞUYOR

Süper Lig'de 3 hafta geride kalırken Galatasaray, Beşiktaş ile oynanan Süper Kupa maçındaki cezası nedeniyle ilk hafta TT Arena'da oynanan Kardemir Karabükspor maçını seyircisiz oynadı. Bu hafta Çaykur Rizespor ile evinde oynayacağı maçla taraftarıyla buluşmaya hazırlanan sarı-kırmızılılar, en son 121 gün önce Spor Toto Süper Lig'in son haftasında oynanan Kayserispor maçında taraftarı önünde top koşturmuştu. Galatasaray'ın 6-0 kazandığı maçı 5 bin 500 kişi izlemişti.

RİZE DEPLASMANDA KAYIP

Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetimindeki Çaykur Rizespor, geçtiğimiz sezon 11, bu sezon da 1 kez oynadığı deplasman maçlarından 3 puanla dönemedi. Mavi-yeşilliler bu maçlarda 10 kez mağlup olurken, 2 kez de berabere kaldı.

Sarı-kırmızılılarda Serdar Aziz, Koray Günter, Kolbeinn Sigthorsson ve Lukas Podolski sakatlıkları nedeniyle Çaykur Rizespor maçında oynamayacak.

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında oynanacak karşılaşmada Tolga Özkalfa düdük çalacak. Özkalfa'nın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Baki Tuncay Akkın yapacak.

"GALATASARAY MAÇINDAN PUAN ALMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında bugün deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un kulüp basın sözcüsü Saffet Mete, maçta puan veya puanlar almak için sahada iyi mücadele edeceklerini söyledi.

Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akhisar Belediyespor maçında aldıkları 3 puanın takım için moral ve motivasyon açısından önemli olduğunu belirtti.

Galatasaray karşısında geçen sezon 2 maçta 4 puan aldıklarını hatırlatan Mete, şöyle konuştu:

"Bu yıl da aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz. İyi bir çalışma programı ile maça hazırlandık. Oyuncularımız bu zorlu maça hazır. Üç puan için sahaya çıkacağız. Galatasaray çok büyük bir takım. Şu anki atmosferle biz de güzel bir hava yakaladık. Galatasaray maçından puan veya puanlar almak için sahada iyi mücadele edeceğiz. İnşallah istediğimiz puanları alıp dönmek istiyoruz."

Yeşil-mavililerin, Galatasaray karşılaşmasına, Diallo, Orhan Ovacıklı, Ümit Kurt, Oboabona, Dhurgham İsmail, Saadane, Petrucci, Emrah Başsan, Recep Niyaz, Jantscher ve Atiemwen 11'i ile çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.