CHP'li Tekin 3.Köprü'ye karşı teklif verdi

CHP'li Tekin 3.Köprü'ye karşı teklif verdi
CHP'li Tekin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve güzergah yollarının sit alanı ilan edilmesi için teklif verdi.

İstanbul trafiğini rahatlatmak için yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün tamamlanıp faaliyete geçmesinden sonra CHP'li Gürsel Tekin'den köprüye karşı teklif geldi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla ağır vasıta ve yolcu otobüslerinin İstanbul'un merkezine girmeden yollarına devam edebiliyor. Ağır vasıtalar, daha önce Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden belli saatlerde geçebiliyor, bu da bu araçların sürücülerinin uzun saatler beklemesi anlamına geliyordu. Ayrıca bu ağır vasıtalar, geçiş saatlerine kadar şehir içinde beklediklerinden trafiğe de olumsuz etki yapıyordu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla ağır vasıtalarla ilgili bu sorunlar ortadan kalktı. 

SİT ALANI TEKLİFİ

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve güzergahında bulunan tüm alanların birinci derece sit alanı ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

TEKİN'DEN AÇIKLAMA

TBMM Başkanlığı'na verdiği kanun teklifiyle ilgili açıklama yapan Tekin, "3.Köprü inşaatı nedeniyle katledilen ormanlar birçok hayvan türünün de yuvasıydı. Bir kaç yıl öncesine kadar yemyeşil olan tepeler artık çorak arazi görünümünde. Kesilen ağaçlar nedeniyle bölge ekosistemi zarar görmüş, su havzaları kirlenmeye başlamış ve arabalardan çıkan karbon, kullandığımız sulara karışmaya başlamıştır bile" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.