İsmailağa cemaati ile insanları dolandırdılar!

İsmailağa cemaati ile insanları dolandırdılar!
"İsmailağa Derneği" ile "İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı", savcılığa başvurarak cemaatin adını kullanan bir grubun, organize dolandırıcılık şebekesi kurduğunu bildirdi ve suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, "İsmailağa Derneği" ile "İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı",  cemaatin adını kullanan kişinin daha önce cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından 'kovulan' Masum Bayraktarolduğu belirtildi. 

Bayraktar'ın, sadece İstanbul'da 35 binden fazla esnafın işyerlerine kumbara bırakıp günlük binlerce lira para topladığı ve lüks içinde bir hayat sürdüğü belirtildi. Bayraktar'ın etrafına topladığı kişilerle "Fatih Medreseleri" adlı bir oluşum kurduğu ve "İsmailağa İlim, Hizmet ve Yaşatma Derneği" adında bir dernek kurduğu anlatıldı. 

page_ismailaga-cemaati-adini-kullanip-dolandiricilik-yaptilar_940022484.jpg

Bayraktar'ın yanı sıra Murat Bayaral ve Hikmet Kahrıman ile "Fatih Medreseleri Vakfı", "İsmailağa İlim, Hizmet ve Yaşatma Derneği", "Hafızları Yaşatma Derneği"nin yöneticileri hakkında "organize suç örgütü oluşturma" ve "dolandırıcılık"tan soruşturma açılması talep edildi.

 

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.