Başbakan Yıldırım gazilere seslendi!

Başbakan Yıldırım gazilere seslendi!
Başbakan Yıldırım, 'Anadolu'nun birçok noktasında kahramanca mücadele eden ve bu toprakları bize emanet eden şehitlerimize, gazilerimize ne kadar şükretsek azdır' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Gaziler Günü töreninde konuştu. Başbakan Yıldırım, 'İnancımıza göre şehitlerimiz ölü değildir. Tarih boyunca bu toprakları bize vatan yapan gerek Kafkas cephesinde gerek Yemen'de gerek Anadolu'nun birçok noktasında kahramanca mücadele eden ve bu toprakları bize emanet eden şehitlerimize, gazilerimize ne kadar şükretsek azdır. Değerli kardeşlerim, gazilerimizin tabiatıyla gelecek nesillere verecek mesajlar da vardır. 15 Temmuz darbe girişimininde de milletimizin bağımsızlığına, demokrasisine ne kadar önem verdiğini, sahip çıktığını bir kez daha gördük. Asker elbisesi giymiş alçak terör unsurları maalesef ülkemizde millet iradesini sona erdirmek istediler. Bu kalkışmaya en doğru cevabı milletimiz vermiştir. Şehit olmuştur, gazi olmuştur ama bu bayrağı hainlere teslim etmemiştir' dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

İnancımıza göre şehitlerimiz ölü değildir. Tarih boyunca bu toprakları bize vatan yapan gerek Kafkas cephesinde gerek Yemen'de gerek Anadolu'nun birçok noktasında kahramanca mücadele eden ve bu toprakları bize emanet eden şehitlerimize, gazilerimize ne kadar şükretsek azdır.

Değerli kardeşlerim, gazilerimizin tabiatıyla gelecek nesillere verecek mesajlar da vardır. 15 Temmuz darbe girişimininde de milletimizin bağımsızlığına, demokrasisine ne kadar önem verdiğini, sahip çıktığını bir kez daha gördük. Asker elbisesi giymiş alçak terör unsurları maalesef ülkemizde millet iradesini sona erdirmek istediler. Bu kalkışmaya en doğru cevabı milletimiz vermiştir. Şehit olmuştur, gazi olmuştur ama bu bayrağı hainlere teslim etmemiştir.

'HEM FETÖ HEM PKK İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR'

Bölücü terör örgütüne karşı mücadelemizde şehit ve gazilerimiz var. Hem FETÖ hem PKK'ya karşı fedakarca mücadele eden bütün güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Bağımsızlığın bedeli büyüktür. Bazen can verirsiniz, bazen gazi olursunuz ama bu topraklara namert eli, ayağı değdirmezsiniz. İşte Türk milleti bunu yaptı. En zor dönemlerde bile kendi bağımsızlığını teminat altına alan müstesna milletlerden bir tanesidir.

'ŞEHİT VE GAZİLERE YÖNELİK BİRÇOK DÜZENLEME YAPTIK'

Şehitlerimiz ve gazilerimizle ilgili birçok düzenleme yaptık. Bütün şehitlerimiz artık, nasıl cephede omuz omuza çarpışarak şehadet şerbeti içiyorsa, şehitliklerde de yan yana yatmaya devam edecek. Rabbim bu ülkeye karşı olanlara fırsat vermesin. Ülkemizin bağımsızlığının, geleceğinin teminatı askerimiz, polisimizdir. Milletimizin huzuru ve güvenliği için mücadele ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.