Ürün paketleme ve shrink makinası ilişkisi

Ürün paketleme ve shrink makinası ilişkisi
Shrink makinası mobilya, yiyecek, giyim alanı gibi birçok sektör içerisinde ürünlerin yıpranması, dış etkenlerden dolayı tahribata uğramasını engellemek ve taşınmasını, korunmasını kolaylaştırmak amacı ile yapılmaktadır.

  Shrink makinası mobilya, yiyecek, giyim alanı gibi birçok sektör içerisinde ürünlerin yıpranması, dış etkenlerden dolayı tahribata uğramasını engellemek ve taşınmasını, korunmasını kolaylaştırmak amacı ile yapılmakta olan ambalajlama işleminin yeniden etrafının plastik filmler sarılarak paketlenmesi işlemini yapan araca verilen isim olmaktadır.

 

 Paketleme Aşamaları

 

            Shrink paketleme işlemi iki aşama da gerçekleştirilmektedir. İlk aşamada ürünün etrafına plastik film sarılarak sağlam bir şekilde dikilmekte ve İngilizce kelime anlamı küçültmek, çekmek olan ikinci aşama ile birlikte kenarları dikilmiş olan ürün ısı tünelinde verilen ısı ile birlikte ürünün şeklini almaktadır.

Paketleme aşamalarının yanı sıra shrink makinası içeriği ve parçaları için: http://www.maripak.com/shrink-makinesi-parcalari/

 

 Kullanım Avantajları

 

            Shrink makinası kullanımı ile birlikte geniş bir alanda pratik ve hızlı çözümler üretmekte taşınma sırasında meydana gelebilecek olan zararlara karşı aldığı önlem ile birlikte maddi kayıpların önüne geçmektedir. Paketleme işlemi ürünün korunmasını, sağlıklı ve temiz bir şekilde kalmasını, ambalajın istenmeden açılmamasını, ürünün daha önce kullanılmadığını belirtmesi, ürünün dayanıklılığının arttırılmasını sağlamak, gıda sektörü içerisinde taşınan ürünlerin nem alarak bozulmasını önlemesi gerekmektedir. Maripak, shrink makinası üretimi ve çözümleri sunan Türkiye’nin ve Avrupa’nın en bilindik markalarından birisidir. Teknolojik gelişimleri yakından takip edip, yenilenmeyi bir prensip haline getiren firma müşteri memnuniyetini de en üst seviyelerde tutmayı başarmıştır.

 

            Şeffaf yapısı ile birlikte ürün içeriğini göstermesi ve birden fazla ürünün tek paket haline getirilmesi ile birlikte farklı boyut ve şekillerdeki ürünlerin her birine karşı farklı paketleme seçenekleri sunabilmesi avantajları bakımından kullanılmaktadır. Paketleme işlemi esnasında üzerine yazı veya etiket basılabilmesi nedeni ile aynı zaman da reklam ve tanıtım faaliyetleri konusunda da birçok ayrıcalık yaratmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.