Putin ve Medvedev şimdi ne yapacak

Putin ve Medvedev şimdi ne yapacak
Rusya’daki seçimlerde şaibe iddiası taşıyan görüntüler ortaya çıktı.

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Başbakan Dimitri Medvedev’in Birleşik Rusya partisinin hafta sonu yapılan Duma seçimlerinde oyların yüzde 54.3’ünü alarak net bir zafere imza atmasından sonra ortaya çıkan ve seçime şaibe karıştıran görüntüler tartışmalara yol açtı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin internet sitesinde, Rusya’da bir oy kullanma merkezindeki güvenlik kamerasına ait olduğu iddia edilen görüntüler yayınlandı. Görüntülerde, sandık görevlilerinden birinin elindeki oy pusulası tomarını, diğerlerinin gözcülüğünde oy sandığına attığı görüldü. Olayın hangi oy kullanma merkezinde gerçekleştiği henüz ortaya çıkmazken, görüntüler Putin’in partisinin kolay zaferinin ardında seçim hilesinin yapıp yapmadığı konusunun tartışmalarına yol açtı.

rusya-daki-secimlerde-saibe-iddiasi-tasiyan-gorunt-2400633.jpeg
 
Putin’in Birleşik Rusya partisi, yüzde 90’ı sayılan oylama sonuçlarına göre Duma’daki 450 sandalyeden 338’ini garantilemiş durumda.
 
Bu sonuçların, 2018’de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Putin’in bir kez daha seçilmesinin garanti olduğunu gösterdiği şeklinde yorumlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.