4 CHP’liyi Pensilvanya’da gören AK Partili kim?

4 CHP’liyi Pensilvanya’da gören AK Partili kim?
AK Parti milletvekili de olan Sabah yazarı Mahmut Övür, Fethullah Gülen’i ziyarete giden siyasiler arasında 4 CHP’linin de bulunduğuna dair yazısının kaynağını açıkladı.

Bu isim dönemin AK Parti Bayburt Milletvekili. Övür, o dönem bunu çevresine anlatan vekilin şimdi korktuğu için sustuğunu yazdı.

İŞTE O CHP’Lİ İSİMLER

Mahmut Övür, geçtiğimiz haftalarda kaleme aldığı yazısında bu 4 CHP’liyi şöyle açıklamıştı: “Washington'a resmi bir gezi için giden eski bir AK Parti milletvekili, gitmişken, Pensilvanya'ya da uğruyor. Çiftliğin kapısından girdikten sonra hiç beklemediği bir sürprizle karşılaşıyor. FETÖ lideri Gülen, bina kapısında birilerini yolcu ediyor. Yaklaştıkça yüzler de netleşiyor: CHP'li Umut Oran, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Sabahat Akkiraz.” CHP’li bu isimler Övür’ün bu iddiasını yalanlamıştı.

Övür bunun üzerine bugünkü köşesinde kaynaklarını açıkladı. Mahmut Övür’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

Meclis Tarım Komisyonu üyeleri Washington'a bir gezi düzenler. O geziye katılanlardan AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek bir günlüğüne Pensilvanya'ya gider ve döner. Dönüşünde Komisyon Başkanı AK Partili İbrahim Yiğit ve CHP'li Osman Kaptan'a Pensilvanya'da 4 CHP'liyi gördüğünü söyler ve isimlerini de verir. İkisi de "Bu mümkün değil" derler ama Özbek onları gördüğünü emin bir biçimde anlatır.

images_haberfotolari_milletvekili-ozbek-in-yeni-egitim-yili-mesaji_1131_o.jpg  1421919439269.jpg

(Bünyamin Özbek)                                              (Mahmut Övür)

Bu anekdotu İbrahim Yiğit'in zaman zaman dost sohbetlerinde anlattığını öğrendiğimde hemen aradım. Yiğit siyaset dünyasında iyi bilinen ve benim de dostum olan bir isim. Hiç itiraz etmedi ve şunları söyledi: "O gün bunu bize anlattı ama şimdi ne der bilemem."

Bir süre sonra eski milletvekili Bünyamin Özbek'i aradım. Çok rahatsız oldu ve söylenenleri kabul etmedi. Bunun üzerine yaptığım araştırmalarda, Özbek'in ağabeyi ve kardeşinin FETÖ'ye çok yakın olduklarını ve bunun açığa çıkmasından korktuğu için konuşmayacağını öğrendim.

Tam bu araştırmayı sürdürürken, CHP çevresinden de benzer bir bilgi geldi. Komisyonun CHP'li üyesi Osman Kaptan da aynı isimleri siyaset çevresine anlatıyormuş. Bunu da bana CHP'nin eski PM üyesi Korkmaz Karaca aktardı. İşte yazdığım kulis, biri AK Partili diğer CHP'li iki eski milletvekilinin anlattıklarına dayanıyor. İkisi de milletvekilliği yapmış ciddi isimler.

Yahudi esnafın borçlu olduğu tüccara; "Borcumu ödeyemiyorum" dedikten sonra söylediği gibi şimdi biraz da onlar düşünsün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.