Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşuyor

Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşuyor
BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarıyla sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Twitter'daki #ErdoganVoiceofTheOppressed  (Mazlumların sesi Erdoğan) etiketi, kısa sürede binlerce mesajla TT oldu.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen 71. BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Suriye ve Irak'ta birçok insanın ölmeye devam ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan mültecilerin Avrupa'da aşağılayıcı bir tavırla karşılaştığını belirtti.

Erdoğan, "Terörün ve savaşın kıskacında inleyen pek çok ülkede yüz binlerce çocuk, kadın, genç ve yaşlı öldürülmeye devam ediyor. Ölüm ve zulümden kaçan mülteciler Avrupa şehirlerinde aşağılayıcı muamelelerle karşı karşıya kalıyor. 

Dünyanın pek çok ülkesinde insanlar açlık, salgın hastalıklar, sefalet ve cehaletle boğuşuyor. Bu insanlık onuru ve vicdanını yaralayan utanç verici bir tablodur. Daha da acısı bu krizlerin ve sorunların çoğunun aslında kolaycı çözülebilecek mahiyette olmasıdır. Gelecek nesillerin huzuru, refahı ve güvenliği büyük ölçüde bugünden atacağımız adımlara, alacağımız tedbirlere bağlıdır" diye konuştu.

Kısa sürede binlerce mesaj yağdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Binlerce kullanıcı #ErdoganVoiceofTheOppressed (Mazlumların sesi Erdoğan) etiketiyle Erdoğan'a olan desteklerini dile getirdi. #ErdoganVoiceofTheOppressed etiketi kısa sürede Twitter'da en çok konuşulan konular arasına girdi ve TT (Trending Topic) oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum