Ali Bayramoğlu için Habervaktim’i linç etmek isteyenler kimlerdi

Ali Bayramoğlu için Habervaktim’i linç etmek isteyenler kimlerdi
Yeni Şafak’ın Ali Bayramoğlu’nu kapı önüne koyması, Habervaktim.com’u bu isim konusundaki yayınlarında haklı çıkardı.

Yeni Şafak’ın nihayet kapı önüne koyduğu Ali Bayramoğlu’nun “liberal” görünümü altındaki gerçek yüzünü ifşa eden yayınlarımızdan ötürü, sitemiz linç edilmek isteniyordu.

Habervaktim’in özellikle “Bayramoğlu’nun gizli gizli Ermenicilik yaptığını” ortaya koyan yayınları, liberal görünümlü azınlıkçı ve bölücü çevreleri son derece rahatsız etmişti.

O dönen FETÖ medyasında yazan Etyen Mahçupyan, Ahmet Turan Alkan, Nagehan Alçı gibi isimler ile Birgün, Evrensel, Özgür Gündem, Cumhuriyet, T24, bianet gibi medya organları Habervaktim.com’u “nefret suçu” işlemekle itham edip, sindirmeye çalışıyordu.

Hepsi bir ağızdan Habervaktim’in Ali Bayramoğlu üzerinden tüm Ermenileri hedef aldığını ileri sürüp, yayınlarımızın nefret suçu olduğunu ileri sürüyordu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan TARAF adlı FETÖ paçavrası gazete de, bu yayınlarımızdan rahatsızlık duyanlar arasındaydı.

Taraf Gazetesi'nde, Habervaktim aleyhinde "Sözde Müslüman, Özde Faşist" haberi yayınlandı. Haberde kendileri gibi düşünün sözde “gazeteciler”in ağzından Bayramoğlu'na destek veriliyordu.

TARAF sitemize karşı “Habervaktim'in hakaret içerikli yazılar yayımlaması ve nefret söylemi yeni değil. Site daha önce de Meral Okay, Nuray Mert, Cengiz Çandar, Ahmet Hakan, Hasan Cemal, Mithat Sancar, Ahmet İnsel, Büşra Ersanlı, Esra Arsan, Bejan Matur, Ahmet Altan gibi isimlere saldırmıştı. bianet'in kürtaj hakkı kampanyasını ise ‘Hayvandan da aşağı yaratıklar kürtaj için sahnede’ diyerek duyurmuştu” diye yazıyordu.

Bayramoğlu da Yeni Şafak’taki köşesinden Habervaktim’e karşı şöyle yazıyordu:

“Kimliğini gizleyen sinsi ve gizli Türk düşmanı vurgusu yapan son kampanyalarında, Kürtlüğü, özellikle Ermeniliği hem bir hakaret aracına çeviriyorlar, hem gizli, saklı, sinsi olanla özdeşleştiriyorlar. Ve onu kırılası, imha edilesi olarak tanımlıyorlar. 1915, Hrant cinayeti gibi pek çok olayı gerçekleştiren zihniyetin ve onun takipçilerinin bugün hâlâ aramızda böyle rahatlıkla ve fütursuzca dolaşıyor olması, boğucu.

Ben tepki vereceğim. Nefret suçu ve hedef gösterme girişiminden suç duyurusunda bulunacağım ve bunu sonuna kadar takip edeceğim, kavga edeceğim..."

SİTEMİZ YAYIN YÖNETMENİ HAKKINDA BAYRAMOĞLU’NDAN SUÇ DUYURUSU

Ali Bayramoğlu, Yeni Şafak’taki köşesinden sitemize saldırmakla kalmadı o dönem Yayın Yönetmenimiz olan gazeteci Fatih Akkaya hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Neyse ki, Habervaktim.com ve Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Akkaya’nın Yeni Şafak Yazarı Ali Bayramoğlu hakkında “nefret suçu işlediği” ve Türkiye’de yaşayan Ermeni kökenli vatandaşları “hedef gösterdiği” iddiaları Savcılıkça reddedildi. 

Savcılık kararında özetle “Ermenicilik eleştiriliyor, kin ve nefret yok” denildi.

İŞTE O KARAR

1-312.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.