Obama'dan PKK'ya direkt silah planı

Obama'dan PKK'ya direkt silah planı
ABD’de Obama yönetiminin Suriye’de DAEŞ’e karşı PKK'nın Suriye uzantısı YPG’ye doğrudan silah vermeye yönelik bir planı değerlendirdiği iddia edildi.

ABD yönetiminin Suriye’de bir süredir desteklediği terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye doğrudansilah vermek için karar aşamasında olduğu öne sürüldü. New York Times Gazetesi’nin haberine göre, söz konusu plan ABD Başkanı BarackObama’nın Ulusal Güvenlik Kabinesi tarafından inceleniyor. Gazete, planın değerlendirme aşamasında, en fazla endişe edilen hususun ise Türkiye’nin tepkisi olduğunu yazdı. Böyle bir kararın verilmesi halinde Washington-Ankara hattında gerilimin keskin bir şekilde yükselmesinden korkulduğu belirtildi.

DAEŞ BAHANESİYLE TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM

Obama’nın Ulusal Güvenlik Kabinesi’ndeki danışmanlarına görevden ayrılmadan önce terör örgütü DAEŞ’e karşı savaşı hızlandırmak istediğini söylediği ve bunu sağlayacak opsiyonlar üzerinde çalışmaları için talimat verdiği kaydedildi. Terör örgütü YPG’yi silahlandırma planının da bu talimatla birlikte masaya geldiği söyleniyor. Obama’nın nihai hedefinin DAEŞ’i Suriye’deki sözde başkenti Rakka’dan çıkarmak olduğu vurgulanıyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ YPG'YE SİLAH YARDIMI

Planın Savunma Bakanlığı tarafından getirildiği ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG’ye hafif silahların verilmesinin öngörüldüğü, ağır silahların ise kapsam dışı bırakıldığı belirtiliyor. Üzerinde çalışılmaya devam edilen planın Obama’nın onayına sunulup sunulmayacağı ise bilinmiyor. Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlarla Beşar Esed rejiminin terör örgütü YPG’ye silah yardımını kesmesinin de planın hazırlanmasında etkili olduğu belirtildi. Planı New York Times’a değerlendiren bir yetkili “Eğer bu plan uygulanırsa Türkiye ve ABD arasında çok ciddi bir krize yol açacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.