Anız yakanlara ceza yağdı!

Anız yakanlara ceza yağdı!
Batman'da anız yakan 179 kişiye toplam 443 bin 859 TL idari para cezası kesildiği bildirildi.

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, anız yangınlarının önlenmesi amacıyla il genelindeki tüm köylerde, bilgilendirme çalışmaları yapıldığı belirtilerek, anız yangınlarının önlenmesine yönelik eğitim yayım faaliyetleri ile yanan alanlara yönelik yapılması gereken iş ve işlemler hakkında açıklamalar yapıldığı kaydedildi. Batman genelinde bulunan bütün çiftçilere uyarı amaçlı ve belirli aralıklarla 3 defa kısa mesaj gönderildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Basın-yayın kuruluşlarına "Basın Bülteni" gönderilmiştir. Müftülük tarafından okunan hutbe ve vaazlarda anız yangınları konusunda bilinç oluşturulmaya çalışılmıştır. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü tarafından kurulan ekipler, eğitim yayım çalışmalarını ve denetim faaliyetlerini sürdürmektedir. Valiliğimizce anız yakan çiftçilerin tarımsal destek primlerinin kesilmesi yönünde çalışmaların yapılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazı yazılmıştır" denildi.

Açıklamada, 20 Eylül itibariyle 179 kişiye 11 bin 391 dekan anız yakılan alan için toplam 443 bin 859 TL idari para cezası kesildiğine de vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Arazi denetim kontrol ekiplerimiz tarafından anız yangını çıkaranlara karşı idari para cezası uygulamaları eksiksiz devam etmektedir. Kurum ve kuruluşlarımızın koordineli çalışmaları sonucunda Batman İli genelinde anız yangınları minimize olmuş durumdadır. Özellikle İlimize komşu Diyarbakır iline bağlı Bismil ve Silvan İlçelerinde yakılan anız yangınlarının oluşturduğu dumandan ilimiz olumsuz yönde etkilenmektedir. İlimize komşu Diyarbakır ili sınırlarında yakılan anız yangınlarının önlenmesi için Diyarbakır Valiliği ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. Bu husustaki çalışmalarımız devam etmektedir."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.