23 Eylül Cuma mesajları için tıkla!

23 Eylül Cuma mesajları için tıkla!
Cuma mesajları için haberimize tıklamanız yeterli. Her hafta sizlerle Cuma mesajlarını paylaşmaya devam ediyoruz. Sevdiklerinize ve yakınlarınıza gönderebileceğiniz en güzel Cuma mesajları burada...

İslam aleminde en özel günlerin başında gelen cuma gününde ailenize arkadaşlarınıza dost akrabalarınıza gönderebileceğiniz en güzel cuma mesajlarını sizin için derledik. Cuma mesajlarını uzaktaki dost akrabanıza ailenize gönderebilir, bu özel günde olanların yüzünde tebessüme sebep olabilirsiniz. İşte 23 Eylül Cuma gününe özel en yeni en günce cuma mesajları...

Müslüman âlemi olarak haftanın en önemli, en güzide, en özel günü mübarek Cuma günleridir. YüceAllah elbette ki kullarına her günü hayırlı eylemiştir. Ancak bu mübarek Cuma günü yaşanan bazı din açıdan olaylarında da bu günde meydana gelmesinden sonra Müslümanlar için en hayırlı günün bu gün olduğu gerekli ayetlerde de verildiğine göre artık Cuma günlerinin önemini herkes bilmektedir. Bu özel gününden bir gün önce Perşembe akşamları Cuma selaları okunur. Bu şekilde Perşembe gecesinden bu şekilde halka duyurulur. Müslüman erkekleri için Cuma namazı bir farzdır. Bu farzı yerine getirmeleri önemlidir. Çünkü bu farz artık sizlerin de bildiği üzere erkeklerin mutlaka yerine getirilmeli olduğunu gösterir. Cuma günü öğle saatinde ne işi olursa olsun Cenabı Hak onları bu özel namaza çağırmıştır. En önemli işlerini bırakıp öğle vakti bu şekilde vatandaşların camilere koşması gerekir. En temiz kıyafetleri ile beraber vatandaşların Cuma namazına gitmeleri buyrulmuştur. Her Müslümanın haftada bir gün bu Cuma namazının kılınması gerekir.

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA? İL İL, İLÇE İLÇE TIKLA SORGULA>>>
Bu mübarek zamanda vatandaşların gerekli olan bu günde en yakın akrabalarını arayıp onların hatırını sormaları da Cuma günü için gereklidir. Artık son dönemlerde oldukça artan bu Cuma mesajları pek çok kişiler arasında sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Cuma mesajları kapsamında verilen bu iletişim oldukça hayırlı bir iştir. Bu özel günde birbirimizi arayıp sorarak onlarla haftada bir gün de olsun iletişim haline geçmiş oluruz. Böylece aramızdaki dostluk ve de akrabalık bağları daha da gelişmiş olur. Dolayısıyla da bu Cuma günleri için Cuma mesajları da önemlidir. Artık çok sayıda kişinin kullanımında olan cep telefonlar ile beraber istenilen kişilere iyi dileklerde bulunup hayırlı bir Cuma olmasını dileyerek onlara Cuma mesajı gönderebiliriz. Gönderilen bu Cuma mesajlarına şimdi sizlere birkaç örnek vererek açıklayalım.

Türk toplumu dini değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir toplumdur. Osmanlı Devleti ve öncesindeki Müslüman Türk devletleri dahil olmak üzere İslam dini bizlerin hayatında çok önemli bir yer tutmaktadır. Bizi biz yapan dini değerler arasında cuma günlerimiz de bizler için çok kıymetlidir. Sizler için her hafta olduğu gibi bu hafta da yenilediğimiz en güzel Cuma mesajlarını bu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Bu güzel günde sevdiklerinizi de hatırlamak isterseniz sizler için hazırlamış olduğumuz bu sayfadan cuma mesajlarına ulaşabilir, bu mesajları sevdiklerinize yollayabilirsiniz.

CUMA MESAJLARI 9 EYLÜL 2016

“Bugün ellerinizi her zaman açtığınızdan daha çok açın ki, avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun bu özel Cuma gününüz mübarek olsun.”

“Cumanız aşk olsun gönlünüzden geçen en hayırlı dualar kabul olsun. Hayırlı cumalar dilerim.”

“Bu Cuma gününün feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Hayırlı Cumalar.”

“Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Cuma gününüz mübarek olsun.”

“Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kâbuslar sizden uzakta, melekler başucunuzda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki yaptığınız tüm dualar kabul olsun Cuma gününüz mübarek olsun.”

İşte bu gibi Cuma mesajları gönderilerek bu önemli günün önemi tekrardan vurgulanır. Cuma namazı ve mesajlarınızla her haftanın Cuma gününü bu şekilde geçirmeniz hem sizler için hem de sevdikleriniz için çok iyi olur.

"Allah'ım! Dillere destan, yüreklere ferahlık olan merhametin ile günahlarımızı affeyle. Amin tüm Müslümanların cuması mübarek olsun. Hayırlı, bereketli, huzurlu ve sağlık dolu günler dilerim. "

“Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.”

“Duaların geri çevrilmeyeceği bugünde rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri rahmetinden mahrum bırakmasın güzel Mevlam.”

“ Allahım! Bilerek veya bilmeyerek isledigimiz hatalarimizi, günahlarimizi bagsla. BizlereMerhamet buyur. süphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.