Obama'nın eşinin bilgileri sızdırıldı

Obama'nın eşinin bilgileri sızdırıldı
Beyaz Saray çalışanının elektronik posta hesabı hacklendi ve Obama'nın eşi Michelle Obama'nın bazı bilgileri sızdırıldı.

Beyaz Saray'da çalışan bir kişinin elektronik posta hesabının "hacklendiği" ve ABD Başkanı BarackObama'nın eşi Michelle Obama'nın pasaport bilgileri ile Gizli Servis planlarının sızdırıldığı iddia edildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Beyaz Saray'da çalışan Ian Mellul adlı asistanın elektronik posta hesabının bilgileri, bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi.

Obama'nın eşi Michelle Obama'nın pasaport ve uçuş bilgileri ile Gizli Servis planlarının da "sızdırılan" belgeler arasında olduğu kaydedilirken, söz konusu korsanlığı "DC Leaks" adlı bilgisayar korsanları grubunun yaptığı bildirildi.

Beyaz Saray'da etkinlik organizatörü olarak çalışan ve seyahat planlamalarında görev alan Mellul'un, "First Lady" Michelle Obama da dahil üst düzey bazı kişilerin seyahat bilgilerine erişebildiği bilgisi paylaşıldı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de günlük basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, olayın farkında olduklarını, ancak söz konusu bilgi ve belgeleri şu aşamada doğrulayamayacağını ifade etti.

Earnest, Mellul'un kadrolu bir Beyaz Saray çalışanı olmadığını dile getirerek, Beyaz Saray'ın siber güvenliğini tehlikeye atacak boyutta bir durum olmadığını savundu.

POWELL'IN HESABI DA HACKLENMİŞTİ

Geçen hafta da ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın elektronik posta hesabını ele geçiren ve eski yazışmalarını ifşa eden bilgisayar korsanlarının Rusya ile bağlantılı olabilecekleri yönünde kamuoyunda bazı iddialarda bulunulmuştu.

Powell'ın elektronik posta hesabında, İsrail'in sahip olduğu iddia edilen nükleer silahlara ilişkin, "Tahran'dakiler, İsrail'in hepsi Tahran'a doğru konuşlandırılmış 200 başlığı olduğunu, bizim ise binlercesine sahip olduğumuzu biliyor." ifadeleri yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.