Kritik noktalardaki FETÖ’cülerin yüzde 90’ı temizlendi

Kritik noktalardaki FETÖ’cülerin yüzde 90’ı temizlendi
FETÖ’nün kritik noktalarda bulunan ve omurgası niteliğindeki yapının yüzde 90’nının temizlendiği Bakanlar kurulu’nda konuşuldu.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK, Emniyet başta olmak üzere devletin kritik noktalarında görev alanlar OHAL kapsamında çıkartılan 6 kanun hükmünde kararname ile kamu ile ilişikleri kesilirken, açığa alınıp soruşturmaları devam eden çok sayıda isimde bulunuyor.

Sabah gazetesi, Bakanlar Kurulu'nda "FETÖ’cülerin omurgası büyük oranda deşifre edildi, stratejik noktalardakilerin ise yüzde 90’ı tasfiye edildi" tespitinin yapıldığını okuyucularıyla paylaştı.

İşte Sabah Gazetesi’nin haberinin devamı:

Bakanlar Kurulu toplantısında FETÖ ile mücadele kapsamında gelinen nokta değerlendirildi. 15 Temmuz sonrası yakalananların ifadelerinden de yararlanılarak FETÖ'nün omurgası konumundaki yapının yüzde 80 oranında tespit edildiği bilgisi paylaşıldı. Bu omurga içinde sadece devlet değil dışarıdaki ayakları da bulunuyor.

Devletteki temizlik harekinde asker, polis, hakim-savcı, istihbarat başka olmak üzere kritik, stratejik noktalara öncelik verilmişti. Bu noktalardakiler üst düzey yöneticileri açığa alındı, soruşturmaları tamamlanıp kanun hükmünde kararnameler ile atıldı. Toplantıda, devletin stratejik (müsteşar, genel müdür başta olmak üzere yöneticiler, general, emniyet müdürü, istihbaratçılar) noktalarının başka açığa alma ve ihraçlar yoluyla yüzde 90'lık bölümünün temizlendiği belirtildi.

 22 BİN KİŞİ ATILDI

Bugüne kadar çıkan KHK'lerle devletin kritik kurumlarından atılanların sayısı 22 bini buldu. 5 binin üzerinde TSK (150 civarında general), 10 bin civarında (emniyet müdürleri, istihbarat dahil) Emniyet, 2 bin civarında Jandarma Genel Komutanlığı mensubu ile 3 bin 390 hakim ve savcı ihraç edildi. Ayrıca Danıştay, Sayıştay, TÜBİTAK da eklenince önemli kurumlardan atılan FETÖ'cü sayısı 22 bini buluyor.

MESLEKLERİNİ YAPABİLECEKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık gündeme getirdiği "mağduriyet yaratmayın" uyarısını dikkate alan hükümet, bu konuda önümüzdeki günlerde önemli bazı adımlar atacak. Mağdur edildiği gerekçesiyle devlete başvuranların talebi titizlikle incelenecek. Hatalar varsa düzeltilecek. Kapatılan özel eğitim kurumları ile devletten atılanların öğretmenlik lisansları iptal edilmişti. Öğretmenlerin yanı sıra kamudan atılırken meslek lisansı iptal edilenlerden örgütte aktif rol almayanlar, sempatizan düzeyinde kalanların mesleklerinin yapmalarının önünün açılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.