PYD'nin zulmünden kaçıp ÖSO'ya sığındılar!

PYD'nin zulmünden kaçıp ÖSO'ya sığındılar!
PYD saflarına katılan bir grup Suriyeli, örgütten kaçarak Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) sığındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde hayatın normale dönmeye başladığı Halep'in Cerablus ilçesi, terör örgütü PKK/PYD'nin zulmünden kaçanların sığınağı oluyor.

Önceki gün PKK/PYD zulmünden kaçan bir grup Suriyeli, silahlarıyla bölgenin etkin muhalif gruplarına sığındı. Ellerinde silahlar, üzerlerinde PKK/PYD'nin sözde üniforması ve teröristlerin giydiği ayakkabılarla gelen Suriyeliler, ÖSO askerlerinin temin ettiği sivil kıyafetleri giyip örgütün zulmünü anlattı.

Aileleri PKK/PYD kontrolündeki bölgede olduğu için yüzlerini ve kimliklerini açıklamayan Suriyeliler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün kontrolü ele geçirdiği bölgelerdeki aileleri askerliğe zorladığını söyledi.

Örgütün her aileden en az bir kişiyi cephede savaşmaya zorladığını belirten Suriyelilerden biri, örgütün kendilerine itaat etmeyen kimseye yaşam hakkı vermediğini anlattı.

s0yoj_1474623518_3601.jpeg

Örgüt liderlerinin 4 gün önce "el-Bab bölgesinde DAEŞ ile çatışmaya gideceğiz." diyerek kendilerini Kobani'den (Ayn el-Arab) aldıklarını ve bilmedikleri bir yere götürdüklerini ifade eden Suriyeli, şöyle konuştu:

"Hiçbir yerin görünmediği karanlık bir yere koydular. 1-2 gün orada kaldık. Daha sonra bizi bir tepeye çıkardılar ve 'el-Bab karşısı. Silahlı gördükleriniz de DAEŞ' dediler. Hava aydınlanırken karşımızda ÖSO'ya ait bayrağı gördük ve gerçeğin başka türlü olduğunu görünce arkadaşlarla konuşup kaçmaya karar verdik."

ZORLA ASKERE ALIYORLAR

Bir diğer Suriyeli de PKK/PYD unsurlarının halka yaptığı zulümleri anlattı.

Terör örgütü PKK/PYD üyelerinin halka 'Ya bize katılırsınız ya da burada yaşayamazsınız' dediklerini belirten Suriyeli, şöyle devam etti:

"Özellikle Araplara karşı düşmanlıkları var. Bizim olduğumuz köyün çoğu Arap'tı. Hepimizin mallarına el koydular. Gençleri 'zorunlu askerlik' diye asker yaptılar. Issız yerlerde yakaladıkları insanlarımızın cebindeki son paraya kadar el koyuyorlar. Kendilerine uymayanlara eziyet ediyorlar. YPG (PYD/PKK) askerleri olmak istemeyenleri, herkesin içine çıkarıp öldürüyorlar. Diğer insanlar da bizler gibi canını kurtarmak için asker olmayı kabul ediyor."

ÖSO'nun kontrolündeki herkesin istediği gibi özgürce yaşayabildiğini dile getiren Suriyeli, PKK/PYD kontrolündeki bölgelerde ise böyle bir özgürlüğün mümkün olmadığını vurguladı.

DİN ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALE

Bir başka Suriyeli de PKK/PYD unsurlarının din özgürlüğüne dahi müdahale ettiğini söyledi.

Örgütün namaz kılanlara iyi gözle bakmadığını anlatan Suriyeli, dinine sadık insanların cepheden uzaklaştırıldığını ve 2. sınıf insan muamelesi gördüğünü aktardı.

Suriyeli, "Namaz kılanlara hiç iyi gözle bakmıyorlar ve dinini yaşamak isteyenlere 'Sizi Allah mı yarattı, nerede Allah? Siz doğanın kanunu olarak dünyaya geliyorsunuz' diyorlardı." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.