FETÖ yurdunda gizli bölmeler bulundu

FETÖ yurdunda gizli bölmeler bulundu
Gaziantep Üniversitesi’ne bağlanan ve adı 15 Temmuz Yerleşkesi olarak değiştirilen Zirve Üniversitesi içerisindeki erkek yurdunda gizli asansörle çıkılan gizli odalar ve bölmeler bulundu.

 

Eski Zirve Üniversitesi içerisinde bulunan erkek öğrenci yurdunda örgüt lideri Fethullah Gülenile görüşmelerin yapıldığı iddia edilen ve ayrıca 12 ilin bölge toplantılarının yapıldığı özel odalar ve bölmeler ortaya çıktı. 

Gazetecilerle bir araya gelen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, eğitim verilen veüniversite öğrencilerinin kaldığı yurtta gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ve basınla paylaşmak istediklerini söyledi. 12 ilin bölge toplantılarının 400 öğrencinin kaldığı yurtta gizli asansörlerle çıkılan gizli odalarda yapıldığını anlatan Rektör Gür, şöyle konuştu:  

"Biliyorsunuz Gaziantep 12 tane ilin idare edildiği bir yer. FETÖ yapılanmasının bölge toplantıları burada yapılıyordu. Yıllarca milletin kesesinden alıp kendi çıkarları uğruna yeni yapılanmalar oluşturup gizli bölmelerden müteşekkil aynı zamanda da öğrenci yurdu adı altında çeşitli özel yapılanmalar yapılmış. Devletimize Allah zeval vermesin. Milletimizin cebinden alınanlar tekrar devletimizin eliyle alınarak milletimize tekrar iade edilmiştir." 

YURT YENİDEN REVİZE EDİLİYOR 

Gür, yurdu yeniden revize ettiklerini ve öğrencilerin güvenle kalabilecekleri bir ortama dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi. 

Yurda ilk geldiklerinde normal bir yurt görünümünde olduğunu ancak üst katlara çıktıklarında gizli bölmelerin, kozmik odaların ve gizli asansörlerin bulunduğunu anlatan Rektör Gür, FETÖ yurtlarının birçoğunda bu konseptin bulunduğunu söyledi.  Örgütün özel toplantılarının bu yurtta yapıldığını dile getiren Rektör Gür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk baktığımızda yurt olarak buraya geldik. Üst katlara baktığımızda öğrencilerle alakası olmayan özel bölmeler, özel asansörler ve özellikle yukarıda çok büyük bir salon var. Buralar bu örgütün yapılanmasına bakıldığında özel toplantıların yapıldığı yerlerdir buralar. Genellikle yurtlarında bu konsept hep var. Özellikle dikkatimizi çeken şey camlı bölme olan bir oda var. İçeriden dışarının görülmediği ancak dışarıdan içerinin görüldüğü çok özel dizayn edilmiş bir yer var. 12 ilin ana kumanda merkezi Gaziantep’ti bunu biliyoruz. Gaziantep’te FETÖ’nün toplantıları da bu Zirve Üniversitesi’nde yapılıyordu ki bizde bütün öğrencilerimiz yıllarca 'niye 15 Temmuz’ diyerek sorsunlar diyerek buranın ismini 15 Temmuz Yerleşkesi olarak değiştirdik. Hafızalar sürekli taze kalsın istedik."

Bu arada yurt içerisinde örgüte bağlı daha önce birçok ildeki yurtlarda da olduğu gibi örgüt liderinin kalması için hazırlanan yer yatağı dikkat çekti.

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.