TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden,sınırda devam eden Fırat Kalkanı Harekatı hakkında açıklama yapıldı.

 

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 31'inci gününde; 105 IŞİD hedefine 332 fırtına, 80 ÇNRA ve 4 havandan oluşan ateş destek vasıtaları tarafından 416 atış yapıldığını belirterek, harekatın başından beri bin 182 hedefe 4 bin 696 atım yapıldığını bildirdi.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 31'inci gününde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Azaz-Rai sektöründe; muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu'nun saat 18.00 itibariyle kaybettiği bölgeleri geri almak amacıyla geniş çaplı saldırı düzenleyen IŞİD unsurlarına karşı çatışmaya devam ettiği kaydedildi. IŞİD'in sabah saatlerinde Kuneytirah ve Tatimus bölgelerine yaptığı saldırıların, muhaliflere karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle engellendiği ve IŞİD unsurlarının gerilemesi üzerine ileri harekata devam eden muhaliflerin Kara Tuz, Tuvayran ve El Mutminah meskun mahallerinde yeniden kontrolü sağladığı belirtildi. Yoğun hava ve kara ateş desteğiyle muhaliflerin An Naddah bölgesinde kontrol sağlama gayretlerinin devam ettiği de vurgulandı. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 105 IŞİD hedefine 332 fırtına, 80 ÇNRA ve 4 havandan oluşan ateş destek vasıtaları tarafından 416 atış yapıldığını belirterek, harekatın başından beri bin 182 hedefe 4 bin 696 atım yapıldığını bildirdi.

26 MAYIN VE 968 EYP KONTROLLÜ OLARAK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Açıklamada ayrıca Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından 14.42-15.32 saatleri arasında El Mutminah (2) ve Ziyadiyah (1)'da bulunan 3 hedefin ateş altına alınarak, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 3 bina ve içinde bulunan IŞİD unsurlarının etkisiz hale getirildiği kaydedildi. IŞİD'den temizlenen bölgelerde, çoğu tuzaklanmış, bugüne kadar toplam 26 mayın ve 968 EYP'nin muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği de vurgulandı.

Öte yandan AFAD ve Kızılay'a ait unsurlarla Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere günde üç öğün sıcak yemek verildiği ve sağlık hizmetlerinin karşılandığı belirtildi. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgelerde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, gerçekleştirilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterildiği de vurgulandı. Bu kapsamda; sivil zayiatın meydana gelmemesi amacıyla son teknolojik yöntemlerin kullanıldığı ve buna ilişkin tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi. Elde edilen görüntü ve tespitlerle, hedeflerin hassasiyetle saptandığı ve hedeflerin sivil yerleşim yerlerine belirli kıstaslardan daha yakın olmamasına ve sivillerin zarar görmemesine mutlak şekilde dikkat edildiği belirtildi. Etki altına alınması uygun bulunan terörist hedeflerin, hedefin imhası için gerekli ve orantılı ateş sağlayan uygun mühimmatla ve bir plan dahilinde ateş altına alındığı, ayrıca kesin terörist olduğu teyit edilmeyen hedeflerin de asla ateş altına alınmadığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.