Darbe için ilk talimat Polatlı’ya verilmiş

Darbe için ilk talimat Polatlı’ya verilmiş
Tuğgeneral Mehmet Partigöç, 15 Temmuz saat 21.14’te, 58. Topçu ve Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün’ü arayarak “Harekete geçin” talimatı verdi.

 

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, dijital veri, belge ve tanık ifadelerinden önemli bir tespite ulaşıldı. Darbe planının bir numarası olarak gösterilen ve sözde "Yurtta Sulh Konseyi" bildirisini imzalayan tutuklu Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün, 15 Temmuz gecesi ilk talimatı Polatlı 58. Topçu ve Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'e verdiği belirlendi.

21.02'DE ARADI, KONUŞAMADI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ'cü darbe girişimi soruşturması derinleştirilerek sürdürülüyor. Ele geçirilen cep telefonu, bilgisayar, telsiz gibi dijital verilerin yanı sıra belge ve dokümanlar da bilirkişiler tarafından inceleniyor. Bu incelemelerin yanı sıra kanlı ihanetin şüphelileri, müşteki ve tanıkların ifadeleri de titizlikle değerlendiriliyor. Bu hummalı çalışmalar sonucunda, FETÖ darbe planını hazırlayan ekibin başını çeken ve sözde "Yurtta Sulh Konseyi" bildirisinde imzası bulunan Tuğgeneral Partigöç'ün, 15 Temmuz'daki ihanet zinciri de çözülmeye başladı. FETÖ cuntası için Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı çok kritik bir öneme sahipti. Bunun için Partigöç, ilk emri buraya verdi. HTS incelemesine göre tutuklu Tuğgeneral Partigöç, saat 21.02'de Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ü aradı. Telefonu açan Aygün'ün emir astsubayı Kadir Şeker de ifadesinde bunu doğrulayarak, Partigöç'ün telaşla "Murat nerede? Çabuk Murat'a götür telefonu" dediğini itiraf etti.

DARBE PAROLASI: YOL KESECEĞİZ

Bu görüşmenin ardından telefonu kapatan Partigöç'ün, ikinci aramayı saat 21.14'te yaptığını ve bu kez görüştüğü Murat Akgün'e darbe girişimi için harekete geçmeleri talimatı verdiği belirlendi. Emir astsubayının itirafına göre talimatı alan Aygün de derhal harekete geçti ve 21.15'te tüm birlikleri göreve çağırdı. FETÖ'cü bazı cuntacıların, darbe teşebbüsünü kamufle etmek için, "Yol kesecekmişiz" şeklinde kendi aralarında konuştukları da ifadelere yansıdı. Mehmet Partigöç'ün talimatıyla kışlayı alarma geçiren Murat Aygün'ün, füze rampalarını taşıyan askeri araçları da Ankara yönüne sevk ettiği kaydedildi. Ancak yollara çıkan vatandaşlar ve emniyetin direnişi üzerine füze rampalarını taşıyan araçların lastikleri kesildi ve sevkıyatın önüne geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.