İkinci kez dünya şampiyonluk maçına çıkacak

İkinci kez dünya şampiyonluk maçına çıkacak
Bosna asıllı Müslüman dünya şampiyonu Manco Huck’un İngiliz rakibi Ovill McKenzie’nin maça çıkmama kararının ardından Avrupa Şampiyonu Fırat Arslan rakibine meydan okudu.

Manco Huck ile Ovill McKenzie arasında yapılacak maçın iptal olmasının ardından Türk boksör Fırat Arslan, Bosnalı rakibine meydan okudu. Huck’a maç yapma çağrısında bulunan Arslan, "Biliyorsun ikimiz arasında açık bir fatura var. İki maç yaptık birini ben kazandım, diğerini de sen. Her ne kadar verilen kararlarda ikisini de senin kazandığını söyleseler de, sen de çok iyi biliyorsun ki o maçın birini ben kazandım, diğerini de sen. Şimdi çık karşıma ve bu hesabı kapatalım" dedi.

Arslan, çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Olmaz diye bir şey yok. İlerleyen günlerde her şey daha da netleşecek. Bu karşılaşmanın gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Sonuçta bizler spor yapıyoruz ve bu karşılaşmaya da o gözle bakıyoruz" şeklinde konuştu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Fırat Arslan’ın basın danışmanı Vedat Alyaz ise Fırat Arslan’ın Marco Huck ile iki maç yaptığını belirterek, "İlk maçta belirgin bir fark ile Fırat’ın müsabakayı kazanmasına rağmen, maç Huck’a verilmişti. Bu olay Almanya’da büyük tartışmalara neden olurken, Sauerland boks promosyonun patronu Wilfried Sauerland ile Almanların efsane boksörü Henri Maske arasında sert tartışmalar yaşanmasına ve birlikte çalışma ortamlarının ortadan kalkmasına kadar gitmişti. Olayın ardından Almanya’daki boks arenasında da büyük değişikliklere gidilmişti" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.