İhracatçılardan Moodys'e tepki

İhracatçılardan Moodys'e tepki
İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak, Moodys'in Türkiye'nin notunu ‘Baa3’ seviyesinden ‘Ba1’ seviyesine indirilmesine tepki göstererek, ihracatçılar olarak hükümetin aldığı ekonomik reform kararlarına güvendikleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmesinin 15 Temmuz gecesi siyasal alanda boşa çıkarılan beklentilerin ekonomik alanda ki operasyonları olduğuna değinen Şenocak, "Değerlendirme kuruluşları Türkiye'nin dinamiklerini, ekonomik gücünü çeşitli nedenlerle ya anlamamakta ya da anlamak istememektedirler. Çeşitli şekillerde yönlendirilmekte veya bir algı yaratmaya çalışmaktadırlar. Türkiye Cumhuriyet’i 15 Temmuz'da olduğu gibi nasıl Siyasal anlamda bu davranışları boşa çıkardıysa ekonomik olarak da bu olumsuz değerlendirme ve algı operasyonlarını boşa çıkaracaktır. Türk Hükümeti'nin peş peşe aldığı önlemler bu kuruluşların beklentilerini boşa çıkaracaktır. Bu sürçte bizde ihracatçılar olarak dün çalıştığımızdan daha fazla çalışarak daha fazla ülkeye ihracat yaparak devletimizin ve milletimizin arkasında duracağız” diye konuştu.

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Rıdvan Mertöz de, Moodys'in Türkiye'nin notunu ‘Baa3’ seviyesinden ‘Ba1’ seviyesine indirilmesine tepki göstererek, alınan yanlış kararın en kısa sürede düzeltileceğine inandığını söyledi .

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirirken not görünümünü "durağan" olarak belirlemesinin yanlış bir karar olduğuna değinen Mertöz, “Elbette bu kararın ekonomimiz üzerinde bazı etkileri olacaktır. Merkez Bankası'nın faiz üst bandını 0,25 puan indirmesi ve artan bir ağustos ihracatından sonra gelen not indirimi, geleceğe olan umutlu bakışımızı olumsuz etkileyemeyecektir. Yaşadığımız sıkıntılı günleri atlatmaya başladığımız bu günlerde en büyük ihtiyacımız geleceğe umutla bakmak olacaktır. Son günlerde açıklanan özellikle yatırıma yönelik teşvik/destek paketlerinin ekonomimizde yarattığı olumlu havanın devam etmesi en büyük dileğimizdir. Söz konusu not indirimine dayanak olan gerekçelerin, alınacak yeni önlem ve tedbirlerle önümüzdeki günlerde ortadan kalkacağını ve yeniden yükselen bir eğilim yakalanacağını ve Moddy'sin yanlı yanlış kararını da en kısa sürede düzelteceğini ümit ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.