’Kafes Dövüşleri’ nefes kesti

’Kafes Dövüşleri’ nefes kesti
Türkiye MMA Federasyonu tarafından ilk kez profesyonel olarak MMA Fıght Nıght Cup Şampiyonası Balıkesir'de düzenlendi.

Mixed Martial Arts (MMA) Karma Dövüş Sanatları Türkiye Şampiyonası'ndan sonra MMA Fıght Nıght Cup Şampiyonası ilk olarak Balıkesir'de düzenlendi. Ayvalık ilçesindeki şampiyonaya ilk gün 20 ilden gelen 225 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Kıran kırana geçen şampiyonanın ikinci gününde profesyonel dövüşçüler ringe çıktı. Turnuva şeklinde geçen şampiyonada Türkiye MMA Federasyonu bünyesindeki profesyonel hakemler karşılaşmaları yönetti.

Dövüş sporu tutkununun yanı sıra halter şampiyonu Naim Süleymanoğlu da şeref konuğu olarak katıldı. 65 kilogramda 8 ve 86 kilogramda 6 karşılaşmadan oluşan turnuvada, 55 kilogram bayanlar kategorisinde de tek maç yapıldı.

65 kilogram etabı finalinde Selim Koç birinci olurken, mağlup ettiği Oğuzhan Evci ikinciliği elde etti. 86 kilogram kategorisinde Muhammet Sadık Keskin final maçında ise Ozan Karacaoğlu'nu eleyerek birinci oldu. Turnuvanın 86 kilogram Fight Nıght etabı finalinde ise dünya 3'üncüsü olan Ayvalıklı sporcu Emre Kuru, rakibi Oğuzhan Edikli'yi mağlup ederek kategorisinde birinci olmayı başardı.

Şampiyonanın 55 kilogram bayanlar kategorisi finalinde; Küçükköy Spor Kick Boks Takımı sporcusu Elif Beyza Aksoy, Türkiye Şampiyonu olan rakibi Aybüke İmanel'in karşısında üstün bir performans göstermesine rağmen ringten mağlup ayrıldı. Şampiyonada birinci olanlara 10'ar bin liralık para ödülünün yanı sıra kupa ve madalya takdim edildi.

Türkiye MMA Federasyonu Federasyon Başkanı Ali Arık yaptığı açıklamada, MMA sporunun dünyada 80 ülkede resmi olarak yapıldığını Türkiye'de ise yeni yeni resmileştiğini kaydetti. Arık, "Birçok spor dalında ölümle sonuçlanan bir kazalar oluyor. O zaman biz bu federasyonları kapatacak mıyız? Bence bir genç alkol, sigara ya da benzeri bir zararlı maddeye bağımlı kalacağına en sert sporları yapsın. İnanın, hem dünyaya bayrağımızı dalgalandıracak hem de topluma faydalı bireyler olacaklardır. Mücadele sporlarında yer alan sporcuların en büyük özelliği; topluma ve çevreye faydalı olan düzgün insanlardır. Onların sertliklerini sadece ringlerde görebilirsiniz. Ring dışında, hiçbir zaman sertliklerini göremezsiniz" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.