"Her kuruşu fitil fitil burunlarından getireceğiz"

"Her kuruşu fitil fitil burunlarından getireceğiz"
Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'nın önemine değinen Başbakan Yıldırım," Verdiğimiz her kuruşu fitil fitil burunlarından getireceğiz, geri alacağız. Almaya da başladık" dedi.

Ümraniye'de düzenlenen Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Her şey apaçık olacak, saydam olacak. 'Allah rızası için gençlerimize, geleceğe yatırım yapmak istiyorum' diyenler burada birbiriyle yarışır. Böyle vakıflar için can kurban. Başımın gözümüzün üstünde yeri var. Ama 'Dinimiz yükselsin, gençlerimiz memleket sevenler yetişsin, dinini, diyanetini öğrensin' diye para verenlerin, paralarını toplayıp yurt dışında senatörlerin seçimlerinde, lobi kuruluşlarının faaliyetlerinde, ülkelerde rejimlere ayar vermeye harcayan alçaklara, teröristlere verilecek kör kuruşumuz yok. Verdiğimiz her kuruşun da vatandaşlarımızın verdiği her kuruşun da fitil fitil burunlarından getireceğiz, geri alacağız. Almaya da başladık" dedi.


"MİLLET UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ"

15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden 241 şehidin ve 2 bin 194 gazinin hesabını soracaklarını belirten Başbakan Yıldırım, "Ne yaparsa yapsın, hangi yalanlara başvurursa başvursun hesabını verecek. Bu terör örgütünün ihanet içerisine girmiş bölümü mutlaka hesabını verecek. İbadet bölümünde kalmış olanlar hiç merak etmesinler. Onların hiçbir suçu yok. Onlar halis duygularla yaptılar bu işi. Allah için yaptılar. İnsanlık için yaptılar. Onarın endişe etmesine lüzum yok. Onlar burada bedel ödemeyecek. Ama bu işin ticaretini yapan, yaptığı ticaretle ihanet yapan, darbeyi yapmaya kalkışanlar asla ve asla kimse bunları masum diye savunmasın. Bu millet uçurumun kenarından dönmüştür. Kimse 15 Temmuz'u unutturmaya çalışmasın. 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı günün adıdır" diye konuştu.

"GENÇLERİN APOLİTİK OLDUĞU SÖYLENİRDİ, OYSA Kİ…"

Gençlerin sadece gelecek için değil, bugünün de en büyük teminatı olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz gecesinde yaşananları hatırlatarak şunları söyledi: "Gençlerin apolitik olduğu hep söylenirdi. Ülkenin gündemiyle ilgilenmedikleri söylenirdi. Ama o gece, hayatının baharında, kimisi öğrenci, kimisi işçi, onlarca gencimiz, vatan, bayrak için gözünü kırpmadan canını verdi. Bir kez daha, Türk gençliğinin, ülke tehlikeye girdiğinde, millet tehlike içinde olduğunda neler yapabileceğini 15 Temmuz akşamında cümle alem gördü. Gençlerimizle, kadınlarımızla, 79 milyon vatan evladıyla iftihar ediyoruz. Orada parti bayrağı yoktu. Sağ-sol, Alevi-Sünni ayrımı yoktu. Orada, aynı hedef, aynı gelecek için kalplerin çarptığı azimli bir toplum vardı. Böyle bir milletin ferdi olduğum için rabbime ne kadar şükretsem azdır. Vatanımıza, milletimize, ülkemize, demokrasimize yönelik bir tehdit karşısında, nelerin yapılabileceğini, hangi destanların yazılacağını gördük. 241 şehidimizin her birinin ayrı bir kahramanlık destanı var. Bunlar kitaplaştı, ölümsüzleştirildi. Okudukça ibret alıyor insan. Hakikaten bu şuur karşısında yapılacak tek şey şapka çıkarmaktır. 15 Temmuz gecesi milletimizin en büyük gücü, meydanları dolduran milletti. O gece yaşlımız-gencimiz, kadınımız-erkeğimiz bu alçak darbe girişimcilerinin karşısında dimdik durdu. Nerede bir hain grubu varsa, onların karşısında en ön safta olan gençlerin, canlarını feda ederek, demokrasiye, hukuka, bayrağa, ezana sahip çıktılar. Bu güzel gençliğe güzel bir gelecek hazırlamak da bizim görevimizdir. Bugün bu görev için buradayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.