Coca Cola’dan inanılmaz skandal!

Coca Cola’dan inanılmaz skandal!
Diet ve plus gibi türlü isimler altında milyonlarca insanın kilo ve diabet zaafı kullanılarak satılan ürünlerin aslında kandırmacadan ibaret olduğunu ortaya çıkaran mektup ABD'de büyük tartışma yarattı

Asitli içecek markası Coca Cola’nın başı dertte. Firmanın yanlış muhteviyatla tüketiciyi yanıltan etiketleri ABD’nin en yüksek gıda kuruluna takıldı. Diet Coke Plus’ı inceleyen Food and Drug Administration, Coca Cola’nın CEO’su Muhtar Kent’e uyarı mektubu göndererek “Tüketiciyi kandırmayın. Aksi hakkınızda gerekli yasal işlemler yapılacak” mesajı verdi.

İŞTE COCA COLA'NIN ZARARLARI 

COCA COLA İŞTE BÖYLE KATLEDİYOR 

COCA COLA'NIN SIR OLAN ÖZÜTÜ 

DİKKAT: BU BEŞ YİYECEK KANSER YAPIYOR

Fars Haber Ajansı’nın Warning-letters sitesinden derlediği habere göre, uyarı mektubunda etiket ile ürün içeriğinin nasıl çeliştiği de uzun incelemeler sonucuna dayandırılarak şöyle anlatıldı:

“Yiyecek ve İlaç İdaresi’nin Diet Coke Plus 20 FL OZ (1.25 PT) 591ml etiketiniz üzerinde yaptıgı incelemeye göre, bu ürün Federal Yiyecek, İlaç ve Kozmetik Yasası’nı ihlal etmektedir. Diet Coke Plus isimli ürününüz [21 USC 343(r)(1)(A)] yasasının 403(r)(1)(A) bendine göre yanlış etiketlendirilmiştir çünkü ürün besin öğeleri açısından iddia ettigi muhteviyatı taşımamaktadır. ‘Plus’ etiketini taşımasına rağmen yönetmelikerde bu iddiaya karşılık gelen öğeler ürününüzün icinde mevcut degildir.

TEDBİR ALINMAZSA, ÜRÜNE EL KONULACAK

Bu terim normalde ürününüzün içinde günlük ihtiyacı karşıladığı düşünülenin en az % 10 üstünde bir vitamin ve mineral taşıdığı anlamına gelir ki ürününüz bu beklentiyi karşılamamaktadır. Fakat, ürünlerin FDA kanun ve düzenlemerine uygun olarak etiketlendirilmesi gerektiği göz önünde bulundurulursa acil bir önlemle ürününüzün oluşturduğu ihlalleri ortadan kaldırması gerekmektedir. Bunun başarılı bir sekilde yapılamaması halinde, tekrar bir uyarıya gerek duyulmadan ürününüze el ya da ihtiyati tedbir konulması söz konusu olabilir. Lütfen en az 15 gün içinde bu uyarıya karşılık vererek bize aşama aşama aldığınız önlemleri acıklayan ve bu tür ihlallerin artık söz konusu olmadığını ve benzerlerinin de bir daha da söz konusu olamaycağını belgeleyen bi yazı gönderiniz. Eğer 15 gün içerisinde bunu gerçekleştiremezseniz de bu gecikmeye neden olan sebepleri açıklayan ve ne kadar zaman içinde düzeltme çalışmalarınızı tamamlayabileceğinizi belgelendiren bir yazı gönderiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.