2016 AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?

2016 AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?
Açıköğretim öğrencilerinin merakla beklediği AÖF kayıt yenileme başladı. Peki 2016 harç ücretleri ne kadar oldu? AÖF kayıt yenilemeye dair detaylı bilgiler haberimizde...

ATA AÖF'e kayıtlı olan 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri kayıtlı oldukları programa ait materyal ücretini yatırdıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ders kaydını yaparak kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin ders kayıt işlemleri kendileri tarafından yapılacaktır.

YATIRACAĞINIZ ÜCRETLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrenciler ücreti yatırdıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ders kaydını yaparak kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır. Öğrenci bilgi sistemine (OBS) http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Ders kayıtları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır. Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra “Öğrenim” menüsü altında yer alan “Ders Alma” başlığını kullanarak ders kaydınızı yapabilirsiniz. Bulunduğunuz yarıyıl içerisinde almanız gereken dersleri seçerek “seçilen dersleri al” butonuna tıklayıp ders kaydınızı yapmalısınız. Seçtiğiniz dersler ATA AÖF tarafından onaylandıktan sonra ders kayıt işlemleriniz tamamlanmış olur.

Alt dönemden kalan dersleriniz sisteme otomatik olarak yüklenecektir. Geriye kalan dersler öğrencinin kendisi tarafından seçilecektir. Aynı dönem içerisinde en fazla 30 kredilik ders seçimi yapılabilir.

Kayıt yenileme işlemlerini akademik takvimde belirlenen tarihler arasında yapamayan öğrenciler mazeretli ders kayıt döneminde kayıtlarını yapabilirler. Bu tarihlerde de kayıtlarını yaptıramayan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri yapılmamış olur ve öğrenci pasif duruma düşer.

 

2016 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

2 milyona yakın öğrencinin eğitim hayatını sürdürdüğü Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2016-2017 güz dönemi için kayıt yenileme işlemlerini başlatıyor. Akademik takviminde yer alan bilgilere göre 26 Eylül saat 09:00 itibariyle başlayacak işlemler, 07 Ekim Cuma 17.00'a kadar devam edecek. Mazeretli başvurular ise yine 07 Ekim tarihinde alınacak.

Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacak. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan önce adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.


KREDİ KARTI ÖDEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt işlemleri için yapmanız gereken ödemeleri VakıfBank aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz, ATA AÖF başvuru detaylarında ise ücretlerin T.C. Kimlik numaraları ile Halkbank veya Vakıfbank şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödenmesi gerektiği yer almaktadır:

*Kredi Kartı/Banka Kartı İle Ödeme
(Ders ekle-sil işlemlerinizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapamazsınız.)
*Şubeden Ödeme
*İnternet Bankacılığından Ödeme
*ATM’den Ödeme (Kartla/Kartsız)
*Telefon Bankacılığı ile Ödeme
*Kayıt yenileme ile ilgili ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış yapılmasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu değildir. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir.
*Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Ziraat Bankası aracılığıyla yapan öğrenciler, kayıt yenileme tarihleri içinde banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadır.
*Banka dekontunu öğrenim süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.

Kayıt yenilemenin son günü olan 07 Ekim 2016 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23.30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir.

Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.