Barış Üregül: Babam dini bütün Müslümandı

Barış Üregül: Babam dini bütün Müslümandı
Tarık Akan'ın kendi gibi oyuncu olan oğlu Barış Üregül Akan, babası hakkındaki çıkan dedikodular hakkında açıklama yaptı.

66 yaşında toprağa verilen sanatçı Tarık Akan'ın oğlu Barış Üregül Akan, verdiği bir röportajda Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül'ün" Tarık Akan usulüne göre gömülmedi" sözleri soruldu.

Tarık Akan'ın oğlu Barış Üregül Akan, şunları söyledi:

"HER ŞEY İSLAMİ USULLERE GÖRE YAPILDI"

"Teşvikiye Camii imamını arayıp sorabilirler, usulüne göre yapılıp yapılmadığını söylerler. Her şey İslami usullere göre yapıldı, öyle defnedildi. Hatta imamla el sıkıştık ve yapılacak başka bir şey var mı diye de sordum.

"MÜSLÜMANIZ, BABAM DİNSİZ, ATEİST DEĞİLDİ"

‘Dinsiz’likle itham edilmesi ağır mı?

Tabii ki ağır! Biz ailece dini bütün insanlarız, Müslümanız. Dinin Allah’la kul arasında olduğunu düşünüyoruz, bunun reklamı olmaz. Babam gibi düşünüyoruz. Babam dinsiz, ateist değildi. Devletle din işlerinin de ayrılmasını gerektiğini de düşünenlerdendi."

Solcusu-sağcısı herkes cenaze törenindeydi

Çok az insana nasip olur bu! Çünkü babam şu kesimin, bu kesimin adamı değildi. Herkes eşit olsun ve ilerlesin isterdi. O yüzden de cenazesinde her kesimden insan vardı.İnanılmaz bir kalabalıktı! Yetkililer bile bu kadar büyük bir kalabalık beklemiyordu! Hatta biz bir ara endişe ettik, yeteri kadar polis yok diye. Ama tek bir taşkınlık olmadı. Babam görse çok şaşırırdı!

posta

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum