Milliyet neden rahatsız oldu?

Milliyet neden rahatsız oldu?
Vakit gazetesi yazarı Hasan Karakaya'nın, "Araştırma kılıflı George S-oros’puluk!" başlıklı yazısı Aydın Doğan medyasını rahatsız etti. George Soros’un Açık Toplum Enstitüsü ile yürtülen araştırmanın sonuçlarını analiz eden Karakaya'nı

Milliyet'in "Köktendinciler Soros'a karşı" başlıklı haberinde müdedeyyin kesimlere, Vakit gazetesine ve Hasan Karakaya'ya saldırması, "Siz Sorosçu çocukları mısınız?" sorusunu akıllara getirdi. İşte o haber:  

"Prof. Toprak, geçtiğimiz hafta bu kez George Soros’un Açık Toplum Enstitüsü ile birlikte yürütülen "Türkiye'de Farklı Olmak" başlıklı yeni araştırmasını açıkladı. Araştırma, Anadolu'da "laik" diye adlandırılanlarla birlikte, "Aleviler, Çingeneler, kadınlar ve Hıristiyanlar" üzerinde büyük bir "mahalle baskısı" olduğunu ortaya koyuyordu.

Anadolu'da farklı olana karşı büyük bir "tahammülsüzlük" sergilendiğini ortaya koyan araştırma, bazı muhafazakâr gazetelerin ve bazı kalem sahiplerinin de "tahammül sınırlarını" da açığa çıkardı. 

Bunların başını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçakla yaptığı yurtdışı seyahatlerde hemen yanı başında yer verdiği köktendinci bir yazar çekiyor. Radikal İslamcı çizgideki Vakit gazetesi yazarı Hasan Karakaya, araştırmaya destek veren Soros Vakfı'nı kastederek, "Burada bir “S-oros’puluk” var!.. Evet, bu zihniyetin adı, resmen ve alenen “George S-oros’puluk”tur!.." diye yazdı. 

Ahmet Hakan’ın yazdığına bakılırsa, Başbakan Erdoğan, Vakit gazetesi için “okuyunca yüreğimi soğutuyor” diyerek övgülerini esirgemiyor. Yürek soğutan bu gazetenin bir başka yazarı ise deyimi çeşitlendirdi: "SOROSÇU ÇOCUKLARI!"

Köşe yazılarında sergilenen bu hoşgörüsüzlüğün, Anadolu’nun ücra köşelerinde hangi boyutlara ulaşacağını tahmin etmek güç değil."

İŞTE KARAKAYA'NIN O YAZISI-TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.