Metrobüsün altında kalan doktor mucize kurtuluşunu anlattı

Metrobüsün altında kalan doktor mucize kurtuluşunu anlattı
Metrobüsün ezdiği otomobilin içinden sağ çıkan doktor İbrahim Mithat Us, o anda yaşadığı dehşet dolu dakikaları anlattı.

Metrobüs kazasının olduğu gün Maslak'a gittiğini anlatan doktor İbrahim Mithat Us, "Olay günü hiç yapmadığım bir şekilde cep telefonumu evde unuttum. Eve dönüp telefonumu aldım ve bir 10 dakika sonra yola çıktım. Kısaca kaza olacaksa oluyor yani. Kazadan 1 dakika önce sol şeride geçtim. Kısa bir süre sonra da metrobüs bariyerlere çarparak önümdeki iki araca vurdu ve araçları kenara doğru itti. Metrobüs hızlanarak benim üzerime doğru geldiğinde refleksle kendimi sağ tarafa attım. Araçta başka biri daha olsaydı sağ çıkamayabilirdi. Bir tek benim olduğum ön kısımda yaşam alanı kalmıştı zira koltuk boyunluğunu koparıp götüren metrobüse karşı hiç şansım yoktu. O an metrobüsün altında saatler geçtiğini düşündüm" dedi.

"SİRİ İLE EŞİMİ ARADIM"

Aracından dumanlar yükselince paniklediğini fakat hemen kontağı kapattığını belirten 52 yaşındaki Us, "Adrenalinden dolayı kaza anında çok mantıklı düşünüyorsunuz. Kornaya basarak aracın içinde olduğumu dışardıkilere bildirdim. İlk yardım ekiplerine ciddi bir yaralanmam ve kananmam olmadığını söyledim. Aracın içerisinde sesli komut programı Siri ile eşimi bile aradım. Onlara kaza yaptığımı ve metrobüsün altında kaldığımı söyledim. Eşime çocuklarımı ve kendisini çok sevdiğimi fakat araçtan çıkabilir miyim bunu bilmediğimi aktardım. Eşim bunun üzerine ben araçtan çıkmadan olay yerine gelmiş. Allah korudu başka söylenecek bir şey yok. Sol elimden ameliyat oldum, elim 3 hafta alçıda kalacak. 2 ay kadar sonra mesleğime tekrar döneceğim" diye konuştu.

metrobusun-altinda-kalan-aracin-soforu-konustu-8805550_x_4613_o.jpg

"ŞOFÖR DURDURMALIYDI"

Olaydan sonra metrobüsün içindeki kavga anını izlediğini kaydeden Us, yaşananlara dair şu değerlendirmeyi yaptı; "Şoföre saldıran kişi gibi cahil ve agresif insanların toplumda dolaşması çok kötü. Ama görüntülerde gördüğüm kadarıyla İETT şoförünün de kazayı teşvik eder şekilde davranması kabul edilebilir birşey değil. Şoför saldırganla ilk tartışmasında yerinden kalkmasa ve o şahısla münakaşaya girmese belki şemsiye hadisesi gerçekleşmeyecek. Ayrıca şoför şemsiyenin geldiğini görüp elini kaldırdığı anda kontağı kapatıp frene bassa yine kaza yaşanmayacak. Şoförün bariyere çarptığı anda aracın hızı 27 km benim aracımın üzerine gelirken hızlanan metrobüsün hızı 54 km. Kısaca şoför ayağa kalkmasaydı ve böyle büyük bir kaza yaşanmazdı. Kalp krizi geçirip yolculuk esnasında aracını durduran metrobüs şoförünü gördük. Şu an için dava açmayı düşünmüyorum. Yetkililer suçluları ve zararları örtbas ederse dava açmayı düşünebilirim."

"ALLAH'A HAVALE ETTİM"

Suçluların cezasını çekmesi gerektiğini belirten Us'un eşi Nihal Us da, "Aracı çektikleri zaman eşimi orada sağ salim gördüm ya ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Bir battaniye vermişler eşime o battaniye gözümün önünden hâlâ gitmiyor. Ben suçluları Allah'a havale ettim. Allah eşimi bana ve çocuklarıma bağışladı" dedi.

SİRİ NEDİR?

Siri, IOS işletim sistemine sahip cihazlarda birçok işlemi sesli komutla yapmaya olanak sağlayan kişisel yardımcı uygulamasıdır. 

 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.