Rojava vurgunu Kamuran Yüksek’in evinden çıktı

Rojava vurgunu Kamuran Yüksek’in evinden çıktı
DBP Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in evinden çıkan belgelere göre, Rojava ve Sur için toplanan paralarla daire ve araba alındı.

Terör örgütü PKK'nın doğu ve güneydoğudaki siyasi uzantısı olan DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında PKK'ya üyelikten 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Sabah gazetesinin  haberine göre, Geçen yıl temmuzda bölgede "Öz Yönetim" ilanlarıyla açılan soruşturmada 117 sayfalık iddianamede tamamlandı. İddianamede Yüksek'in evinde Öcalan posteri ve yasaklı kitaplar bulunduğu belirtildi.

ROJAVA DİYE CEBE İNDİRDİLER

Belgedeki bilgilere göre Cizre, Sur ve Rojava'ya (Suriye'nin kuzeyinde örgüt yönetimindeki bölge) destek için toplanan yardım paraları, DBP'li 3 kişi tarafından lüks hayat için harcandı. 600 bin liralık yardım parasıyla 300 bin liraya daire, 60 bin liraya araba satın alındığı, kalan paranın bir partilinin hesabına yatırıldığı ortaya çıktı. Bu bilgilerin Yüksek'e "şikâyet" amaçlı iletildiği, Yüksek'in ise belgeleri evinde sümenaltı ettiği öğrenildi.

SİNYAL KESİCİ JAMMER ÇIKTI

DBP il binasında Yüksek'e ait odada yapılan aramada, siyah James Bond çanta bulunduğu, çantanın içinde sinyal kesici özelliği bulunan jammer cihaz bulunduğu da iddianamede yer aldı. Sinyal kesici cihazın, örgütsel içerikli konuşmaların güvenlik güçlerince teknik takibini engellemek amacıyla kullanıldığı bildirildi. Yüksek'in terör örgütünün yayın organı televizyon kanalına bağlanıp, Silopi ve Cizre'de öldürülen teröristleri sivil vatandaş gibi göstermeye çalıştığı bildirildi. Sanık Yüksek'in, PKK'nın talepleriyle hareket ettiği, örgütün faaliyetlerinin meşru algılanmasını sağlamak amacıyla terör örgütü üyesi olmak suçunu işlediğinden 10 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

10 YIL HAPSİ İSTENDİ

Demokratik Bölgeler Partisi Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında PKK'ya üyelikten 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.