Sam Allardyce fena yakalandı!

Sam Allardyce fena yakalandı!
İngiltere Milli Takımı'nın yeni hocası Sam Allardyce'ın başı dertte. Tecrübeli teknik adamın gizli görüntüleri ortaya çıktı. Bu görüntülerde rüşvet aldığı görülüyor.

Sam Allardyce, rüşvet anlaşmasının yanında Roy Hodgson, Gary Neville, FA ve Prens Harry hakkında da ağır yorumlar yaptı. Sam Allardyce, West Ham'a aldırdığı Enner Valencia'da nasıl hile yaptıklarını anlattı, "Yine yaparız" diye güvence verdi.

Telegraph'ın haberine göre Big Sam, bonservisi üçüncü şahıslarda olan futbolcuların İngiltere'ye transferlerini nasıl yasal hale getirileceğine dair danışmanlık etti ve bunun karşılığında 400 bin Sterlin kazandı.

İddiaya göre Allardyce, Milli Takım teknik direktörü unvanını da kullanarak Uzakdoğulu iş adamlarına illegal olan transfer yolunu yasal hale getirmenin yollarını gösteriyor ve bunun için rüşvet alıyor.

Bu konuda örnek veren Sam Allardyce, West Ham'a 12 milyon pound karşılığında transfer ettikleri Enner Valencia'nın bonservisinin Meksika'daki bir kulüpte gösterildiğini ancak "3. parti" olarak tabir edilen kişilere ait olduğunu söyledi.

Kendilerini iş adamı olarak tanıtan muhabirler, Federasyon'un 3. partilere karşı olan katı kurallarını hatırlatmasına karşın Sam Allardyce, "Burada çok fazla para dönüyor. Bu kurallar hiçbir sorun oluşturmaz." diyerek güvence verdi.

Sam Allardyce, bu skandal anlaşmayla birlikte muhabirlerle yaptığı sohbette eski menajer Roy Hodgson, eski milli takım antrenörü Gary Neville, Futbol Federasyonunun harcamaları ve Prens Harry konusunda ağır yorumlar yaptı.

FA, 2008'de Tevez ve Mascherano transferlerinin ardından bonservisi şirketlerde ya da üçüncü şahıslarda olan futbolcuların İngiltere'ye transferini yasaklamıştı.

Konuya ilişkin kendisiyle alakalı birtakım fotoğraflar da basına sızarken Big Sam'den henüz iddiayla ilgili bir açıklama gelmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.