Cerablus'a kolej ayarında okul

Cerablus'a kolej ayarında okul
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DAEŞ'ten arınan Cerablus'un en eski okulu, Keçiören Belediyesince restore edildi.

 

 

 

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenenCerablus'un en eski okulu, Türkiye'nin şefkat eliyle onarılarak kolejleri aratmayan hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta, eğitim hayatının başlaması için son aşamaya gelindi.

Normal şartlarda geçen hafta eğitim öğretime başlanması gereken okulun açılışı, terör örgütü DAEŞ'in binalara verdiği zarar nedeniyle ertelenmişti. Terör örgütünün kontrolünde olduğu 3 yıl boyunca zil çalmayan kentteki 7 okulda tadilat çalışmaları sürüyor. Okulların hemen hepsine Türkiye elinin değdiği kentte, veliler ve öğrenciler de okulun açılması için sabırsızlanıyor.

Çocukların eğitimden geri kalmaması için yaklaşık 10 gün önce harekete geçen Keçiören Belediyesi, Cerablus'un en eski okulu, 43 yıllık eğitim yuvası Şehit Sandık Handavi Okulu'nun tadilatını yaptı.

Duvarlarları boyanan, tek kişilik ve renkli sıralarıyla koleji andıran okulda, tahtalar yenilendi, basketbol sahaları oluşturuldu. Öğrencilere de sürprizler hazırlayan belediye ekipler, tüm sıralara tişört, pantolon ve ayakkabının yanı sıra kırtasiye malzemeleri bıraktı.

Ekipler, bugün öğrencilerle buluşması beklenen okulu balon ve Türk bayraklarıyla da süsledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.